Šport
676 ogledov

Pred Slovenci najpomembnejša tekma

Blaž Janc Epa
Slovenci si lahko z zmago zagotovijo vsaj kvalifikacije za olimpijske igre.

Pred slovenskimi rokometaši je ena najbolj pomembnih tekem na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. V primeru zmage nad Portugalci si bodo izborili najbolj prestižne tekme, ki bodo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu, hkrati pa si zagotovili nastop na aprilskih kvalifikacijah za letošnje olimpijske igre v Tokiu.

Slovensko-portugalski obračun se bo v tretjem največjem mestu na Švedskem danes pričel ob 16. uri. Slovenci in Portugalci so doslej odigrali dve tekmi na evropskih prvenstvih. Na zaključnem turnirju na Portugalskem 1994 je tesno slavila Slovenija s 23:22, na Hrvaškem 2000 pa Portugalska z 28:27.

Današnji tekmeci so se nazadnje pomerili v kvalifikacijah za EP 2018 na Hrvaškem. v Lizboni se se razšli z neodločenim izidom 26:26, v Kopru pa so Slovenci slavili z 28:18.

"Pred nami je izjemno težka naloga. Oboji smo v podobnem položaju, tudi za Portugalce bo medsebojna tekma za biti ali ne biti. Kakovost je na naši strani in zdaj imamo priložnost dokazati, da smo pravi," je pred izjemno pomembno tekmo dejal Dean Bombač.

Po dveh tekmah v drugem delu v skupini II vodi Norveška s šestimi točkami, Slovenija in Madžarska jih imata po štiri, Portugalska in Islandija po dve, Švedska pa je brez točk.

Najboljši izbrani vrsti iz skupine v Malmöju se bosta prebili v polfinale, tretjeuvrščeno pa čaka obračun za končno peto mesto. Vse odločilne tekme bodo v Tele2 Areni v Stockholmu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice