Šport
20554 ogledov

Slovenski selektor na udaru zaradi Bombača: "To je nerazumljivo."

ljubomir vranješ Epa
Selektor slovenske rokometne reprezentance je z nenavadno odločitvijo privzdignil marsikatero obrv.

Slovenski rokometaši so v na drugi tekmi drugega dela evropskega prvenstva utrpeli prvi poraz po štirih zaporednih zmagah. Za varovance Ljubomirja Vranješa so bili usodni Madžari, ki so slavili s tesnim izidom 29:28.

Ljubomir Vranješ EP v rokometu Šport Po dobrem prvem polčasu, brez obrambe v drugem

Slovenija, ki pred torkovim obračunom s Portugalsko zaseda drugo mesto na lestvici skupine II, je večji del tekme z vzhodnimi sosedi odigrala brez na tem prvenstvu zelo razpoloženega Deana Bombača.

Tridesetletni član Pick Szegeda je bil glavno slovensko orožje na tekmi s Islandijo, proti kateri je zbral devet golov in deset podaj, Vranješ pa se je odločil, da mu bo proti Madžarom namenil nekaj počitka.

dean bombač | Avtor: Epa Epa

Bombač je v igro vstopil šele v 47. minuti, vendar poteka srečanja ni mogel preobrniti. "V naši ekipi imamo dobre igralce in želim, da vsi igrajo. Turnir je dolg, če bi na današnji tekmi zmagali, potem se o Bombaču bržkone ne bi pogovarjali. Vsi igralci si zaslužijo moje zaupanje," je svojo odločitev branil Vranješ. 

Dean Bombač je doslej na evropskem prvenstvu dosegel 15 golov. Njegov najhitrejši strel je meril 131 km/h.

Jure Dolenec Po tekmi Šport "Vse smo delali narobe"

Po mnenju danskega rokometnega strokovnjaka Lasseja Kronborga je bila odsotnost Bombača velik hendikep za Slovenijo, ki bi se z zmago pomaknila na prag polfinala.

"Res ne razumem, zakaj je Slovenija tako dolgo čakala z Bombačem. Če ne gre za kakšno poškodbo, je bila to res čudna odločitev. Reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu so tako močne, da že igra na 95 odstotkih pomeni poraz. Slovenija bi se morala zavedati, da je Madžarska igrala neodločeno z Dansko," je na nelogičnost Vranješove odločitve namignil Kronborg.

Ljubomir Vranješ Odmevi Šport "On je neverjeten, a to smo že vedeli"

Slovenijo v torek čaka obračun s Portugalsko, ki je v drugem delu premagala Švedsko (35:25) in izgubila z Islandijo (25:28).

Hud pritisk Šport Švedi zakuhali škandal na domačem EP: "To je nedopustno."

Tekme Slovenije na EP:

1. del:
Slovenija - Poljska (26:23)
Slovenija - Švedska (21:19)
Slovenija - Švica (29:25)

2. del
Slovenija - Islandija (30:27)
Slovenija - Madžarska (28:29)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.