Šport
274 ogledov

Svetovni podprvaki do zmage v 'slovenski' skupini

rokomet, Norveška Epa
Norvežani so se utrdili v vodstvu.

Rokometaši v skupini II v Malmöju so odigrali tekme 2. kroga drugega dela evropskega prvenstva. Doslej neporaženi Slovenci in Norvežani so ta krog končali različno. Slovenija je morala priznati premoč Madžarom z 28:29, Norveška pa je premagala Švede s 23:20. Islandija je prišla do prve zmage, potem ko je z 28:25 odpravila Portugalsko.

Norvežani so bili praktično celo tekmo v vodstvu, največ pa za šest golov v uvodu drugega polčasa. Proti koncu so se Švedi sicer približali, a ne na manj kot dva zadetka. Pri Norvežanih je z osmimi zadetki izstopal Sander Sagosen, pri Švedih pa s petimi Lucas Pellas.

Ljubomir Vranješ EP v rokometu Šport Po dobrem prvem polčasu, brez obrambe v drugem

Na prvi tekmi dneva so Islandci tekmo odlično začeli in povedli tudi za šest zadetkov, toda Portugalci se niso vdali in so se vrnili v igro. V drugem polčasu so večinoma tesno dihali za ovratnik Islandcem, ki pa so vendarle ohranjali zadetek ali dva prednosti. Enega odločilnih golov je v 58. minuti za 27:25 dosegel Janus Dadi Smarason. Ta je bil z osmimi goli tudi najboljši strelec tekme. Pri Portugalcih sta po štirikrat zadela Miguel Martins in Antonio Areia.

V torek bodo v tej skupini v 3. krogu obračuni Portugalska - Slovenija, Norveška - Islandija in Madžarska - Švedska. Na lestvici s šestimi točkami vodi Norveška, Slovenija in Madžarska imata 4 točke, po dve pa sta osvojili Portugalska in Islandija. Švedi so še vedno pri ničli.

Jure Dolenec Po tekmi Šport "Vse smo delali narobe"

V skupini 1 pa bodo v ponedeljek tekme 3. kroga, in sicer Hrvaška - Češka, Belorusija - Španija in Avstrija - Nemčija. Hrvati so si že v 2. krogu zagotovili polfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice