Šport
2825 ogledov

Bombaču je nasvet dala žena

EP v rokometu SLO POR Epa
Po zmagi na predzadnji tekmi drugega dela evropskega prvenstva so si slovenski rokometaši zagotovili vsaj tretje mesto v skupini II.

S slavjem nad Portugalsko (29:24) si je Slovenija že zagotovila pot na zaključne boje v Stockholm in s tem pravico do nastopa na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre.

Klemen Ferlin SLO POR EP v rokometu Foto Šport Slovenija gre v Stockholm, sreda za polfinale!

Primarni cilj je tako izpolnjen, a odpirajo se še možnosti za kaj več. V sredo se bo odločalo o polfinalu, ob 18.15 se bodo Slovenci pomerili z Norvežani.

"Vesel sem za igralce, to so si zares zaslužili, vseskozi so se borili in trudili za to, da si izborijo možnost za nov nastop na olimpijskih igrah. Na današnji tekmi smo imeli nekaj težav v prvem polčasu, v drugem pa smo imeli popoln nadzor nad tekmeci. Imeli smo tudi nekaj sreče, Portugalci zaradi veliko izključitev niso mogli veliko igrati sedem na šest, v čemer so zelo dobri," je po zmagi nad Portugalci dejal selektor Ljubomir Vranješ.

Ljubomir Vranješ SLO POR EP v rokometu | Avtor: Epa Epa

Tekmo je na tribuni spremljal tudi prvi mož RZS Franjo Bobinac, ki ni mogel skriti navdušenja po dosedanjem poteku turnirja. "Izjemno sem vesel za fante, ki so se vseskozi trudili in so fantastični. Na vseh tekmah so pokazali veliko kompaktnost, slabih je bilo le deset ali petnajst minut. Na tekmi s Portugalci so v prelomnih trenutkih pokazali svojo zrelost in so s pravim kolektivnim duhom in bojevitostjo tudi zasluženo zmagali. Čestitke strokovnemu štabu, predvsem pa fantom na igrišču," je dejal Bobinac.

"Po tekmi mi je padel kamen od srca," je takoj po tekmi dejal organizator igre Dean Bombač in dodal: "Pred tekmo sem dobil ogromno sporočil. Žena mi je napisala, da povedem ekipo in poletim z njo. Lepo je, ko veš, da nekdo misli nate in te spodbuja. Borili smo se za Slovenijo, pokazali smo pravi značaj. Pred prvenstvom sem govoril, da smo 'veliki fanti', kar smo dokazali. Pred dvema dnevoma smo bili na tleh, a smo se pobrali in pokazali svojo moč. Jaz še nisem pripravljen oditi domov, gremo v Stockholm, a ne na tekmo za peto mesto, temveč na polfinale."

Dean Bombač SLO POR EP v rokometu | Avtor: Epa Epa

"Na tej tekmi smo dali vse od sebe, šli na 'glavo' in se dobro pobrali po porazu z Madžari. V obrambi smo porabili zadnje atome moči in se dobro pripravili na portugalsko igro sedem na šest. Naša dobra obramba je bila ključ do zmage. V napadu smo zgrešili nekaj 'zicerjev', vključno z menoj, a ... Naš cilj smo izpolnili, a gremo naprej, zmaga nad Norvežani nam prinaša polfinale," je dejal Blaž Blagotinšek.

"V drugem polčasu smo v obrambi zelo garali. Neprestano smo skakali sem ter tja, na trenutke sploh nisem vedel, kje sem. Portugalce smo zaradi tega neprestanega gibanja pošteno zmedli, naša obramba je bila za njih velika uganka," je po zmagi nad Portugalci dejal vidno utrujeni Borut Mačkovšek.

Magnus Abelvik Rød Poškodba Šport Velik udarec za tekmece Slovenije
Komentarjev 1
  • supreme 21:19 21.januar 2020.

    A to je nasvet zene Bombacu??? 😂😂😂😂...drgac pa Mackovsek in sploh Blagotinsek...nic od nic v napadu....

Sorodne novice