Nov pravilnik za "zmerno" igranje igric

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleška nogometna zveza (FA) je po seriji prestopkov svojih nogometašev v zadnjih letih, predvsem na Twitterju, v sredo objavila podrobnosti iz 16 strani dolgega dokumenta, ki predvideva pravila obnašanja. Igranje videoiger mora biti "zmerno", se glasi eden izmed predpisov.
Oglej si celoten članek

Poleg tega naj igralci med obedom ne bi posegali po mobilnih telefonih, v reprezentančnem avtobusu pa bi ga naj uporabljali le po dovoljenju selektorja Roya Hodgsona. V pravilniku je še molčanje o zaupnih stvareh znotraj ekipe, prepoved pitja alkoholnih pijač (razen če to dovoli trener) in odgovarjanje na vprašanja novinarjev v mešani coni.

Od igralcev se zahteva, da se po tekmi zahvalijo svojim navijačem, da so zmeraj točni in da spoštujejo kulturo države pri kateri gostujejo. Vsaka diskriminacija je groba kršitev pravil, v pravilniku pa med drugim piše: "Igralci, ki predstavljajo Anglijo, so ambasadorji svoje države in zgled mlajšim igralcem".

Standarde naj bi vsi spoštovali ves čas in ne samo v času reprezentančnih akcij. FA ob tem ni oznanila, kakšne bodo kazni za prekrškarje. Glede uporabe Facebooka in Twitterja, ki je v zadnjih letih poskrbel za veliko sivih las, so zapisali, naj ne objavljajo reči, ki bi osramotile ali očrnile člana FA, reprezentance ali strokovnega vodstva.

"Zapomnite si - igrati za Anglijo je velika čast," še piše v pravilniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.