Šport > Nogomet
5 ogledov

Nov pravilnik za "zmerno" igranje igric

kvalifikacije za sp anglija san marino rooney EPA
Angleška nogometna zveza (FA) je po seriji prestopkov svojih nogometašev v zadnjih letih, predvsem na Twitterju, v sredo objavila podrobnosti iz 16 strani dolgega dokumenta, ki predvideva pravila obnašanja. Igranje videoiger mora biti "zmerno", se glasi eden izmed predpisov.

Poleg tega naj igralci med obedom ne bi posegali po mobilnih telefonih, v reprezentančnem avtobusu pa bi ga naj uporabljali le po dovoljenju selektorja Roya Hodgsona. V pravilniku je še molčanje o zaupnih stvareh znotraj ekipe, prepoved pitja alkoholnih pijač (razen če to dovoli trener) in odgovarjanje na vprašanja novinarjev v mešani coni.

Od igralcev se zahteva, da se po tekmi zahvalijo svojim navijačem, da so zmeraj točni in da spoštujejo kulturo države pri kateri gostujejo. Vsaka diskriminacija je groba kršitev pravil, v pravilniku pa med drugim piše: "Igralci, ki predstavljajo Anglijo, so ambasadorji svoje države in zgled mlajšim igralcem".

Standarde naj bi vsi spoštovali ves čas in ne samo v času reprezentančnih akcij. FA ob tem ni oznanila, kakšne bodo kazni za prekrškarje. Glede uporabe Facebooka in Twitterja, ki je v zadnjih letih poskrbel za veliko sivih las, so zapisali, naj ne objavljajo reči, ki bi osramotile ali očrnile člana FA, reprezentance ali strokovnega vodstva.

"Zapomnite si - igrati za Anglijo je velika čast," še piše v pravilniku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.