Nova lovorika za kraljevi klub iz Madrida

Foto: Epa Sergio Ramos
Nogometaši madridskega Reala so še tretjič zapovrstjo in četrtič v zadnjih petih letih postali klubski svetovni prvaki.
Oglej si celoten članek

V finalu v Abu Dabiju so nogometaši madridskega Reala premagali Al Ain s 4:1 (1:0). Tretje mesto si je z zmago s 4:0 v malem finalu proti Kashimi priigral River Plate.

Nogometaši Reala so prišli do nove lovorike na klubskem SP, vključno še z medcelinskim pokalom je to zanje sedma. Trener Reala Santiago Solari se je kot igralec te lovorike veselil že leta 2002 prav z Realom. Na drugi strani je Al Ain presenetil že s prebojem v finale, kjer je tudi imel nekaj priložnosti, enkrat tudi zadel, a je bil evropski prvak vendarle večino tekme boljši tekmec, ne nazadnje je imel veliko več žogo v posesti (63:37) in več strelov (21, od tega osem v okvir, tekmec pa osem in dva v okvir). Lovoriko za zmagovalce je na zelenico prinesel nekdanji vrhunski napadalec Didier Drogba.

Prvi polčas je minil v dinamični igri in pričakovani prevladi Reala, čeprav so imeli domači predvsem v prvi polovici polčasa nekaj izjemnih priložnosti. Najlepšo je zapravil Hussein El Shahat, ki je po napaki Marcela prišel po desni v kazenski prostor, že preigral tudi vratarja Thibauta Courtoisa, nato pa je žogo z golove črte izbil Sergio Ramos.

V 15. minuti so gostitelji turnirja tudi zadeli, a je bil Caio v prepovedanem položaju. Že minuto pred tem je Real dosegel vodilni zadetek, ko je z lepim strelom s slabih 20 metrov zadel Luka Modrić. Ta je nase opozoril tudi ob koncu polčasa z izvrstnim volejem, po katerem se je izkazal Khalid Eisa.

Sicer pa so imeli Španci še kar nekaj lepih priložnosti za dosego gola, v četrti minuti je Al Ain zadel lastno vratnico, v 17. je le za malo zgrešil Lucas Vazquez, večkrat pa sta bila premalo natančna tudi Karim Benzema in Gareth Bale.

Slednji je bil tudi v 50. minuti nenatančen s "škarjicami", Eisa je v 59. minuti obranil nov strel Benzemaja iz bližine, a klonil že nekaj trenutkov pozneje, ko je po kotu z desne strani Marcos Llorente iz prve sprožil s slabih 20 metrov in zadel za 2:0.

Bale je imel v 65. novo priložnost, ko je malce po levi prišel pred vratarja, a je bil slednji spet uspešnejši. V 74. minuti je bil od Caia na drugi strani znova boljši Courtois, v 79. minuti pa je zmagovalca dokončno potrdil Ramos, ki je zadel z glavo po podaji iz kota z desne strani.

V 86. minuti je častni zadetek za Al Ain z lepim strelom z glavo dosegel Tsukasa Shiotani, končnih 4:1 pa je z avtogolom po prodoru Viniciusa Juniorja postavil Yahia Nader.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.