Nova velika priložnost za hrvaško nogometno zgodovino

Foto: Epa
Foto: Epa
Hrvaška in argentinska nogometna reprezentanca se bosta drevi ob 20. uri pomerili v polfinalu svetovnega prvenstva v Katarju. Hrvati so le še korak oddaljeni od drugega zaporednega nastopa v finalu SP, medtem ko želijo Argentinci nadaljevati niz neporaženosti v polfinalih SP.
Oglej si celoten članek

Argentinci doslej v štirih nastopih v polfinalu SP nikoli niso izgubili, na čelu s prvim zvezdnikom Lionelom Messijem pa lovijo prvi finale po letu 2014, ko je zadetek Maria Götzeja v podaljšku naslov prinesel Nemčiji.

Argentina je doslej na mundialih slavila dvakrat, leta 1978 v domovini ter osem let kasneje v Mehiki na krilih Diega Maradone. V Katarju so odločeni prekiniti sušo, ki traja 36 let.

Med prenosom v živo Sanja Modrić navdušila z reakcijo po šokantnem poljubu hrvaškega navijača

Hrvati so v šestem nastopu tretjič napredovali iz skupinskega dela. Vselej so se v teh primerih uvrstili najmanj v polfinale. Pred štirimi leti so morali v finalu priznati premoč Franciji, pred 24 leti pa so ob premiernem nastopu v Franciji osvojili tretje mesto.

Na svetovnih prvenstvih sta se reprezentanci srečali dvakrat. Leta 1998 so v skupinskem delu Argentinci slavili z 1:0, pred štirimi leti pa je prav tako v skupinskem delu Hrvaška povozila Messija in soigralce s 3:0.

Hmmmm? "Slovenci, Srbi ... vsi bi bili radi Hrvati" Presenečenje To se je dogajalo na Hrvaškem po zadnjem žvižgu

Skupaj sta v vsej zgodovini reprezentanci odigrali pet tekem, dve sta se končali z zmago Argentine, dve s hrvaškim uspehom, enkrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Šesti medsebojni obračun bo na stadionu Lusail pred skoraj 90.000 navijači sodil Italijan Daniele Orsato.

Drugi polfinalni par je Francija - Maroko, na sporedu bo v sredo ob 20. uri. V soboto bo tekma za tretje mesto (16.00), v nedeljo pa finale, prav tako ob 16. uri.

Četrtfinale Brazilija izločena, Hrvaška v polfinalu po velikem povratku

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.