Nova vloga za mlajšega Schumacherja

Foto: Profimedia
Sin slovitega Michaela Schumacherja stopa po očetovi dirkaški poti.
Oglej si celoten članek

Ekipa svetovnega prvenstva v formuli 1 Alfa Romeo je sporočila, da bo Mick Schumacher, sin legendarnega Michaela Schumacherja, naslednjo sredo v Bahrajnu testiral njihov bolid.

"Več kot vzhičen sem in prepričan, da bo to odlična izkušnja," je v sporočilu, ki ga je posredovala ekipa Alfe Romeo, nekdanjega Sauberja, dejal lanski svetovni prvak v formuli 3.

"Mick si zasluži, da mu ponudimo priložnost, da naredi naslednji korak v karieri," pa menijo pri ekipi.

Schumacher je od januarja član Ferrarijeve akademije, prav v dirkalnik Ferrarija pa sedel še dan prej kot v Alfa Romeo. To je danes uradno potrdila ekipa iz Maranella. Konec tega vikenda pa bo sin slavnega očeta debitiral tudi v formuli 2, in sicer prav tako v Bahrajnu.

Povratnik "Ko so oni dirkali, sem se jaz boril za življenje."

Njegov sloviti oče, ki je leta 2014 na smučišču v francoskem Meribelu doživel hudo nesrečo, od tedaj naprej pa so informacije o njegovem zdravstvenem stanju zelo skope, je s Ferrarijem osvojil kar pet od skupno svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.