Nove podrobnosti usodnega leta

Foto: Epa Fotografije uničenega letala Piper Malibu na dnu Rokavskega preliva.
Foto: Epa Fotografije uničenega letala Piper Malibu na dnu Rokavskega preliva.
Vsakih nekaj dni v javnost pricurlja nov delček tragične zgodbe o umrlem argentinskem nogometašu in njegovem pilotu.
Oglej si celoten članek

Sredi januarja je letalo, na katerem je bil argentinski nogometaš Emiliano Sala, izginilo z radarjev nad Rokavskim prelivom. Nekaj tednov kasneje so reševalci našli ostanke ponesrečenega letala in truplo preminulega napadalca, medtem ko pilota še niso našli.

Preiskava nesreče bo predvidoma potekala še nekaj mesecev, preden bo znano uradno poročilo. Kljub temu pa v javnost vsakih nekaj dni pride kakšna podrobnost, ki katastrofo osvetli v novi luči.

Potem, ko je postalo znano, da je Sala umrl zaradu udarca v glavo in trup, je zdaj jasno, da se je vse skupaj odvilo zelo hitro.

Obtožbe Salin pogreb zasenčil sorodnik: "Ubili so ga!"

Štiri minute preden je letalo izginilo z radarja, je pilot David Ibbotson zaprosil kontrolo leta za spust zaradi slabe vidjivosti. Letalo so radarji zadnjič zaznali na višini 488 metrov, razbitine pa so preiskovalci našli le nekaj deset metrov od mesta, kjer se je nazadnje pojavilo na radarski sliki.

Okoliščine torej kažejo na to, da se je manjše letalo znamke Piper Malibu v zgolj nekaj sekundah v skoraj navpičnem padu spustilo z neba in treščilo v morje.

Sala je na usodni dan letel iz Nantesa v Cardiff, kjer se je dogovoril za prestop in nastopanje v Premier League.

Video Sramotno norčevanje iz umrlega Argentinca

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.