Mislil je, da je spreten v obrambi, nato je srečal Dončića

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Zvezdniški soigralec Gorana Dragića je bil nemočen ob čarovniji Luke Dončića.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić si je z mojstrskim obvladovanjem žoge in brezhibnim delom nog privoščil Bama Adebaya.

Košarkar Miami Heat je v drugi četrtini poskušal zaustaviti napad Dallasa, a ga je 21-letni Slovenec, kot temu radi rečemo, 'poslal po burek'.

Pa ne samo enkrat, ampak dvakrat.

NBA Ponoči sta se udarila Luka in Goran: Tako se je končalo

Dončić je iz svoje nabito polne malhe potegnil nekaj trikov, ob katerih se je 206 centimetrov visokemu Adebayu pošteno zavrtelo v glavi.

Izvrstna akcija je bila lep pokazatelj, kako dominanten je Dončić v dvobojih ena na ena z višjim košarkarjem, četudi gre za tako nadarjenega obrambnega igralca, kot je Adebayo. 

Bam Adebayo je bil v lanski sezoni izbran v drugo obrambno peterko lige NBA.

Ameriški zvezdnik, ki je v zaključku lanskega leta z vročico podpisal petletno pogodbo v vrednosti 195 milijonov dolarjev, je v obrambi napel vse svoje mišice, a je bil proti Dončiću popolnoma nemočen.

Nekaj "ne štima" "Dončiću bomo stali ob strani"

V strahu pred Dončićevo "step back" trojko se ga je v obrambi držal kot klop, kar pa se mu je hitro maščevalo. Dončić je prodrl v raketo, kjer ga je najprej zmedel z obratom v levo, nato pa še s "fadeaway" finto v desno. Adebayo je ob njegovem poplesavanju skakal z enega konca na drugega, Dončić pa je žogo mirno položil skozi obroč za piko na i najlepši potezi srečanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.