Ob prihodu v Peking okužba v slovenski skakalni vrsti

Foto: Epa
Foto: Epa
Uvodno testiranje za slovenskimi skakalkami.
Oglej si celoten članek

Slovenski odpravi na olimpijskih igrah v Pekingu so se danes pridružile smučarke skakalke. Vse razen trenerja Anžeta Lavtižarja so uspešno prestale uvodno testiranje na novi koronavirus in so v olimpijski vasi z mislimi že na tekmah, ki jih čakajo v prvih dneh olimpijskih iger.

Trener Anže Lavtižar, ki je pred odhodom na Kitajsko prebolel covid-19, je tako kot smučarska tekačica Eva Urevc, ki je bila pozitivna na testu v torek, v samoizolaciji v hotelski sobi. Procedura pri obeh je enaka; ekipi se bosta lahko pridružila, ko bosta dva zaporedna testa pokazala negativen rezultat.

V izolacijskem hotelu sta že nekaj dni Žan Košir in serviser Darko Centrih, ki se dobro počutita in nimata bolezenskih znakov.

Niko Križnar, Emo Klinec, Uršo Bogataj in Špelo Rogelj uvodna preizkušnja na OI čaka že v soboto, drugi dan iger. Na srednji skakalnici bodo nastopile ob 11.45 po slovenskem času. V ponedeljek, 7. februarja, ob 12.45 sledi še tekma mešanih ekip, na kateri Slovenija ob izostanku nekaterih najboljših skakalk sezone računa na najvišja mesta.

Nov udarec Avstrijci v šoku, odpadla je še ena vrhunska tekmovalka Nočna mora Avstrijki se je podrl svet: "Ni besed, ni čustev, samo praznina"

V četrtek so na sporedu prvi treningi, celotna slovenska odprava pa bo dobila tudi navodila za slavnostno otvoritev, ki se bo začela v petek ob 13. uri. Rok Marguč, ki bo nosil slovensko zastavo namesto Žana Koširja, je že v Pekingu, Ilka Štuhec, ki je bila prav tako izbrana za nosilko zastave, pa je danes na poti na Kitajsko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:25 3. Februar 2022.

    Na koncu bodo imeli Kitajci državno prvenstvo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.