Obe košarkarski ekipi četrti

Foto: EPA
Foto: EPA
Obe slovenski košarkarski vrsti v igri 3x sta na krstnih evropskih igrah v Bakuju osvojil četrto mesto. Košarkarje so v malem finalu z 21:14 premagali Srbi, košarkarice pa so z 19:9 premagale Španke.
Oglej si celoten članek

Uroš Troppan, Jure Eržen, Boris Jeršin in Dario Krejić v tekmi za bron s Srbijo niso imeli pravih možnosti. Srbi so na tekmi hitro povedli s 7:1, ob polovici z 10:4 in najkasneje pri 13:5 je bilo jasno, da bodo medaljo osvojili srbski košarkarji. Pri Sloveniji je Eržen dosegel 7 točk, Jeršin 6, Krejič pa 1. Dejan Majstorović je na nasprotni strani dosegel kar 13 košev.

V ženskem malem finalu so Slovenke povedle in zdržale do izida 4:4, z delnim izidom 6:1 pa so si Španke ustvarile podlago za zmago. Živa Zdolšek je dosegla 4 koše, Urša Žibert in Ana Ljubenović po 2 ter Maša Piršič 1. Vega Martinez Gomego je za Španijo dosegla osem košev.

Moška vrsta je v polfinalu izgubila z Rusijo kar z 21:8. Odločilen je bil že uvod, ko so Rusi dosegli dva koša z razdalje, premoč pa potrdili s košem za vodstvo s 5:0. Slovenci so se sicer trudili, a bili v dvoboju z zbornajo nemočni. Prednost Rusije je narasla na 7:1 in do polovice tekme na 9:2, s čimer je bil zmagovalec odločen.

V ženskem polfinalu so Slovenke izgubile z Ukrajino s 16:21. Ukrajinke so hitro povedle s 4:0, a so se Slovenke približale na 5:4. Ukrajinke so nato še enkrat stopnjevale svojo igro, povedle z 11:5 in razliko držale do konca. Ana Ljubenović je dosegla sedem košev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.