Šport
58 ogledov

Obe košarkarski ekipi četrti

Uroš Troppan, 3x3 EPA
Obe slovenski košarkarski vrsti v igri 3x sta na krstnih evropskih igrah v Bakuju osvojil četrto mesto. Košarkarje so v malem finalu z 21:14 premagali Srbi, košarkarice pa so z 19:9 premagale Španke.

Uroš Troppan, Jure Eržen, Boris Jeršin in Dario Krejić v tekmi za bron s Srbijo niso imeli pravih možnosti. Srbi so na tekmi hitro povedli s 7:1, ob polovici z 10:4 in najkasneje pri 13:5 je bilo jasno, da bodo medaljo osvojili srbski košarkarji. Pri Sloveniji je Eržen dosegel 7 točk, Jeršin 6, Krejič pa 1. Dejan Majstorović je na nasprotni strani dosegel kar 13 košev.

V ženskem malem finalu so Slovenke povedle in zdržale do izida 4:4, z delnim izidom 6:1 pa so si Španke ustvarile podlago za zmago. Živa Zdolšek je dosegla 4 koše, Urša Žibert in Ana Ljubenović po 2 ter Maša Piršič 1. Vega Martinez Gomego je za Španijo dosegla osem košev.

Moška vrsta je v polfinalu izgubila z Rusijo kar z 21:8. Odločilen je bil že uvod, ko so Rusi dosegli dva koša z razdalje, premoč pa potrdili s košem za vodstvo s 5:0. Slovenci so se sicer trudili, a bili v dvoboju z zbornajo nemočni. Prednost Rusije je narasla na 7:1 in do polovice tekme na 9:2, s čimer je bil zmagovalec odločen.

V ženskem polfinalu so Slovenke izgubile z Ukrajino s 16:21. Ukrajinke so hitro povedle s 4:0, a so se Slovenke približale na 5:4. Ukrajinke so nato še enkrat stopnjevale svojo igro, povedle z 11:5 in razliko držale do konca. Ana Ljubenović je dosegla sedem košev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.