Oblak spet reševal Atlético, razočaranje za Kampla

Foto: Epa Antoine Griezmann je zapravil več lepih priložnosti za Atlético.
Polovičen slovenski uspeh v četrtfinalu evropske lige.
Oglej si celoten članek

V Ligi Evropa so bile na sporedu povratne četrtfinalne tekme.

Atlético Madrid je kljub porazu na povratni četrtfinalni tekmi s Sportingom (1:0) napredoval v polfinale Lige Evropa. Madridčani so prvo tekmo dobili z 2:0.

Po pričakovanjih je celo tekmo v vratih španskega velikana odigral Jan Oblak, ki se je znova izkazal z nekaj lepimi obrambami. 

Foto: Epa diego simeone

Portugalci so tekmo začelo zelo obetavno in vseskozi vršili pritisk na obrambo Atlética. Oblak je v 11. minuti poskrbel za fantastično obrambo po strelu z glavo Sebastiana Coatesa. 

Sporting je premoč na zelenici kronal v 28. minuti. Po predložku v kazenski prostor se je Oblak sicer uspel dotakniti žoge, a je ta priletela na glavo Fredyju Monteru. Kolumbijec je dobro reagiral in z glavo premagal vratarja Atlética, ki je bil tokrat nemočen.

Domačini so tekom celotnega obračuna precej več poskušali, a Oblaka z izjemo enega zadetka niso več resneje ogrozili.

Precej bolj zanimiva je bila tekma v Marseillu, kjer je Leipzig Kevina Kampla branil prednost z 1:0. Tekma se je za Nemce začela izvrstno, saj so že v drugi minuti povedli po zadetku Brume.

Že čez štiri minute je sledil hladen tuš za goste, ko je v lastno mrežo zadel Stefan Ilsanker. Bouna Sarr je tri minute zatem Marseille povedel v vodstvo, Florian Thauvin pa je še poslabšal možnosti nemške ekipe.

Ta se je pobrala v 55. minuti, ko je zadel Jean-Kevin Augustin. Toda Dimitri Payet v 60. in Hiroki Sakai v 90., ko je zadel prazno mrežo, sta v polfinale pahnila Francoze. Kampl je za goste igral celo tekmo.

Na preostalih tekmah je Arsenal napredoval po tem, ko je na povratni tekmi v Moskvi proti CSKA igral 2:2, prvo tekmo pa je doma dobil s 4:1, Salzburg pa je izločil Lazio. Čeprav so Italijani doma slavili s 4:2, so tokrat na gostovanju izgubili z 1:4.

Foto: Epa kevin kampl

Evropska liga "Slovenska" kluba uspešna

Liga Evropa, četrtfinale, povratne tekme:

Sporting CP - ATLETICO MADRID 1:0 (1:0) /0:2/
Montero 28.
Jan Oblak je igral celo tekmo.

MARSEILLE - RB Leipzig 5:2 (3:1) /0:1/
Ilsanker 6./ag, Sarr 9., Thauvin 38., Payet 60., Sakai 90.; Bruma 2., Augustin 56.
Kevin Kampl je igral celo tekmo.

CSKA Moscow - ARSENAL 2:2 (1:0) /1:4/
Chalov 39., Nababkin 50.; Welbeck 75., Ramsey 90.

SALZBURG - Lazio 4:1 (0:0) /2:4/
Dabbur 56., Haidara 72., Hwang 74., Lainer 76.; Immobile 55.

// - izid prve tekme

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.