Oblak ključen za Atléticovo zmago, Barça odgovorila

Foto: Epa
Foto: Epa
V četrtek sta bila aktivna dva pretendenta za španski naslov.
Oglej si celoten članek

Atlético Madrid je na svoji Wandi Metropolitano pričakovano ugnal Huesco (2:0) in ohranil prvo mesto v La Ligi. Pred mestnim tekmecem Realom ima tri točke prednosti.

Jan Oblak ni imel veliko dela, a se je izkazal v ključnih trenutkih. V uvodu je ustavil nevaren poizkus Aragoncev in preprečil neprijeten potek srečanja za domačine. Slednjim sta zmago prinesla zadetka Ángela Corree v prvem in Yannicka Carrasca v drugem delu.

Protiofenziva Italijani razkrili Čeferinovo plačo

Foto: Epa Leo Messi Barcelona Getafe

Pozno zvečer je Barcelona gostila madridski Getafe. Katalonci so slavili (5:2) in za vodilnim Atléticom zaostajajo za pet točk, ob odigrani tekmi manj.

Prvi gol na Camp Nouu je zabil Leo Messi, z avtogolom je izenačil Clément Lenglet, a mu je na drugi strani na isti način hitro vrnil Soufiane Chakla. Izid polčasa je s svojim drugim zadetkom postavil Messi. Gostom je nekaj upanja z uspešno izvedeno enajstmetrovko vlil Enes Ünal, zmago Barcelone pa je zapečatil Ronald Araújo v končnici obračuna. Končni izid je postavil Antoine Griezmann z bele točke.

Ne prizna poraza Pérez o Čeferinu: "Takšne agresije še nisem doživel"

V sredo je Sevilla, ki za Atléticom zaostaja za šest točk in prav tako potihem še upa na naslov, zmagala v Valencii pri Levanteju (0:1), Real Madrid pa je bil v gosteh boljši od Cádiza (0:3).

La Liga, 31. kolo:

Atlético Madrid - Huesca 2:0 (1:0)
Barcelona - Getafe 5:2 (3:1)
Cádiz - Real Madrid 0:3 (0:3)
Levante - Sevilla 0:1 (0:0)
Granada - Eibar 4:1 (2:0)
Real Sociedad - Celta Vigo 2:1 (2:1)
Real Betis - Athletic Bilbao 0:0 (0:0)
Alavés - Villarreal 2:1 (1:0)
Elche - Real Valladolid 1:1 (1:0)
Osasuna - Valencia 3:1 (2:1)

LESTVICA:
1. Atlético Madrid 73
2. Real Madrid 70
3. Barcelona 68 (-1)
4. Sevilla 67
5. Real Sociedad 50
6. Real Betis 49
7. Villarreal 49
...
17. Real Valladolid 28 (-1) 
18. Huesca 27
19. Elche 27
20. Eibar 23

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.