Odličen večer Curryja in Westbrooka

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali štiri tekme.
Oglej si celoten članek

Golden State Warriors, branilci naslova prvaka v ligi NBA, so prišli do svoje devete zaporedne zmage, kar je njihov najdaljši zmagoviti niz to sezono. Njihova "žrtev" so bili Washington Wizards, ki so v domači dvorani klonili s 118:126. Stephen Curry je k zmagi prispeval 38 točk.

All-Star Igralci lige in mediji premešali stvari, sprememba tudi za Dončića

Curry je sicer zadnjo četrtino začel na klopi, a ko so se Čarovniki približali na vsega dve točki zaostanka (196:108), je vstopil v igro in pomagal dvakratnim zaporednim branilcem naslova do zmage, devete zaporedne to sezono. Kevin Durant je dodal 21 točk pri metu iz igre 9-18. "Skušamo ustvariti momentum, gonilno silo. Dobro se zavedamo, kaj pomeni, kaj je treba storiti, če želiš osvojiti naslov prvaka lige NBA. Razumemo, na kakšne izzive se moramo osredotočiti," je po zmagi dejal Curry. Trevor Ariza je bil prvi strelec Čarovnikov s 27 točkami, Bradley Beal pa je dodal 22 točk

Center DeMarcus Cousins je zbral 17 točk v 24 minutah na svoji tretji tekmi z Bojevniki, odkar se je vrnil na parket po skoraj enoletni odsotnosti zaradi raztrgane ahilove tetive. "To je neverjetno! Izpustil je eno leto, nato pa se že na komaj tretji tekmi vrnil v svoj pravi ritem. Ne dvomim, da bo še igral le še bolje in bolje," je o soigralcu dejal Curry, ki je še 19. to sezono dosegel vsaj 30 točk.

Odzivi NBA legendi: Zasluži si igrati na tekmi

V Oklahoma Cityju je Russell Westbrook dosegel skupno že svoj 119. trojni dvojček kariere, skupno pa vodilnega 15. to sezono lige NBA in popeljal svojo ekipo Thunder do zmage nad oslabljenimi New Orleans Pelicans s 122:116, kar je bilo zanje četrto zaporedno slavje.

Westbrook je tekmo končal pri 23 točkah, 17 skokih in 16 podajah, Paul George je k zmagi dodal 23 točk in 11 skokov, Steven Adams pa 20 točk in 13 skokov. Jrue Holiday je dosegel 22 točk, Darius Miller pa 21 za New Orleans, ki je izgubil štiri od zadnjih petih tekem, v ekipi pa zaradi poškodb manjkata center Anthony Davis in Nikola Mirotić.

NBA, izidi:

Washington Wizards - Golden State Warriors 118:126
Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 122:116
Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 106:120
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 105:120

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.