Odlična novica za Premierligo v boju s koronavirusom

Foto: Epa
Foto: Epa
Med angleško nogometno elito so brez novih pozitivnih primerov.
Oglej si celoten članek

Vodstvo elitnega angleškega nogometnega prvenstva je objavilo rezultate zadnjega vala testiranja pred nadaljevanjem lige. Po 1130 opravljenih testih ni bilo nobenega novega primera okužbe z novim koronavirusom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Skupaj so v tem mesecu opravili 3882 testov pri nogometaših in osebju 20 klubov, odkrili pa so 12 pozitivnih primerov.

Foto: Profimedia Covid-19

Iz vodstva elitnega angleškega tekmovanja so sporočili, da gre za naslednji pozitivni korak pri vrnitvi na zelenice. Prvenstvo se bo predvidoma nadaljevalo 17. junija z zaostalima tekmama med Manchester Cityjem in Arsenalom ter Aston Villo in Sheffield Unitedom.

Manj spodbudne novice prihajajo iz združenja angleških nogometnih lig. V prvem valu testov v angleški drugi ligi so namreč opravili 1058 testov v 24 klubih in odkrili deset pozitivnih testov na okužbo z virusom SARS-CoV-2.

Eva o koroni Najznamenitejša nogometna zdravnica: "Imeli bomo kolaps! Popolni razpad sistema"

Imen okuženih po zadnjem dogovoru med oblastmi, zdravstveno stroko in nogometnimi združenji niso izdali. So pa pri Preston North Endu potrdili, da je bil njihov napadalec Jayden Stockley eden izmed deseterice okuženih, a ne kaže znakov bolezni covida-19.

Britanska vlada je v soboto objavila, da se lahko športne prireditve v Angliji brez prisotnosti gledalcev izvajajo od 1. junija.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.