Šport > Nogomet
4371 ogledov

Najznamenitejša nogometna zdravnica: "Imeli bomo kolaps! Popolni razpad sistema"

Eva Carneiro Profimedia
V Veliki Britaniji naj bi se po zadnjih podatkih s koronavirusom okužilo več kot 171.000 oseb, medtem ko naj bi jih več kot 26.700 tudi umrlo, a Angleži vseeno resno razmišljajo o nadaljevanju Premierlige. Eva Carneiro je mnenja, da to ne bi bila dobra ideja.

Vsi nogometni navdušenci se še predobro spominjamo gibraltarske lepotice Eve Carneiro, nekdanje zdravnice londonskega Chelseaja, ki je bila odpuščena po sporu s Joseom Mourinhom, ker je stekla na igrišče na pomoč poškodovanemu nogometašu, medtem ko je Chelsea izgubljal srečanje ter v zadnjih minutah tekme lovil izenačenje.

Danes 46-letna zdravnica je nato pustila nogometna igrišč za sabo, v središču Londona pa je odprla svojo privatno ordinacijo športne medicine.

Kljub temu, da si jo je večina sveta zapomnila kot lepotico, ki skrbi za počutje nogometašev Bluesa, pa je dr. Eva Carneiro na prvem mestu še vedno zdravnica.

Eva Carneiro | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako niti ne preseneča dejstvo, da otoške medije zanima njeno mnenje o odločitvi vodstva Premierlige, ki je sprejelo sklep, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, da bi prvenstvo izpeljali do konca.

"Potrebno je, da se samo eden na novo okuži. Samo eden! In... Imeli bomo kolaps, popoln razpad sistema. Ne bo se več igralo, življenja bodo ogrožena. Tveganje je ogromno. Če se Premierliga resnično želi nadaljevati, je edini ključ masovno preventivno testiranje," je možnost nadaljevanja nogometne sezone opisala dr. Eva Carneiro ter opozorila na še eno zanimivo dejstvo:

"Profesionalni nogometaši imajo tudi šibek imunski sistem, kar kažejo krvne slike, pa tudi pogosta vnetja zgornjih dihalnih poti, ki so značilna za virus. Vse je odvisno od količine športa, ki ga športniki izvajajo. Telesna aktivnost, trening in igranje na profesionalni ravni na vsakih 72 ur povzročajo težavo telesne utrujenosti. Torej stalni trening in dobra telesna pripravljenost nista nujno plus v boju s koronavirusom."

Eva Carneiro | Avtor: Profimedia Profimedia

"Dejstvo, da morajo pogosto potovati, včasih tudi s čez-oceanskimi leti, pomeni, da pogosto živijo kar na letališčih ali zasebnih letalih. In pogosta potovanja spremenijo spalne navade, kar ustvarja dodatno utrujenost ter prepusti telo takšnemu virusu na milost in nemilost. Da ne omenjam dejstva, da nogometaši na tekmah pogosto srečujejo veliko število ljudi Nogometaši so tako zelo pogosto izpostavljeni. Torej nogomet ni varno mesto, če bežite pred korono," je zaključila znamenita zdravnica, ki je nedavno tudi poudarila, da bi bilo po novem potrebno strogo kaznovati vsakršno pljuvanje na nogometnem igrišču.

Komentarjev 1
  • Avatar Wissabela
    Wissabela 01:59 03.maj 2020.

    Si želiš najti žensko za eno noč? Pojdi –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

Sorodne novice