Šport > Nogomet
63 ogledov

Posnetek nesoglasja med Mojem in Evo

Objavili so celoten posnetek spora med Josejem Mourinhem in zdravnico Chelseaja Evo Carneiro. Ta odslej ne sme več sodelovati na tekmah londonskega kluba. Portugalca je ujezilo, da je stekla na zelenico, s tem pa je po pravilih Eden Hazard za nekaj časa moral z igrišča. Chelsea je imel takrat proti Swanseaju že igralca manj.

Usoda Chelseajeve zdravnice Eve Carneiro se je hitro spremenila v eno vodilnih zgodb na Otoku, potem ko so mediji prenesli načrte trenerja državnih prvakov Joséja Mourinha, da zaradi domnevne napake članice strokovnega štaba močno omeji njene pristojnosti.

V Gibraltarju rojena španska Angležinja je bila več let zaščitni znak Chelseajeve klopi, toda njeno posredovanje na zelenici med remijem Chelseaja proti Swansea Cityju (2:2) v prvem kolu nove sezone državnega prvenstva je povzročilo pravi kaos.

Mourinho je po tekmi izrazil nezadovoljstvo nad delovanjem zdravniške ekipe, ki po njegovem mnenju "ni znala prebrati" tekme in nepotrebno pritekla na pomoč Edenu Hazardu, Belgijec pa je moral po pravilih z igrišča in Chelsea, ki je igral brez izključenega Thibauta Courtoisa, je proti Cityju moral nekaj časa igrati le z osmimi igralci v polju.

Kaj se je dogajalo ob igrišču tisto usodno soboto, je bilo do pred nekaj dni skrito očem javnosti, Sky Sports pa je objavil nekaj novih posnetkov, na katerih je razvidno, kako je Mourinho povsem podivjal na Carneirovo in še enega klubskega fizioterapevta, ko sta po navodilih glavnega sodnika stekla na pomoč Hazardu.

Po divjem kriljenju z rokami so morali angleški kolegi z zvočnim signalom prekriti več sočnih kletvic Portugalca, ki je ob zelenici pričakal in nahrulil najprej Carneirovo, nato pa še njenega pomočnika. Nekaj besed mu je zdravnicaa sicer vrnila, a se tako kot njen kolega hitro pomaknila na klop.

Nekaj dni po obračunu je postalo jasno, da bo Mourinho Carneirovi omejil pristojnosti - med drugim ne bo več sedela na klopi med tekmo in obiskovala klubskega hotela. Na stran kolegice so že stopili tudi zdravniki in ostro obsodili ravnanje v Angliji zelo cenjenega stratega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.