Šport > Nogomet
61 ogledov

Odhaja, ker se Mourinho ni opravičil

jose mourinho EPA
Londonski velikan je razkril, da glavna zdravnica Eva Carneiro, ki se je znašla na bojni nogi s Joséjem Mourinhom, ne bi zapustila kluba, če bi se ji trener opravičil.

Dolgoletna klubska zdravnica Chelseaja je šest tednov po incidentu s Joséjem Mourinhom zapustila angleškega prvaka, kateremu se je pridružila leta 2009.

Incident se je zgodil na ligaški tekmi s Swanseajem, na kateri je Eva Carneiro brez posvetovanja s trenerjem stekla na zelenico na pomoč Edenu Hazardu in izzvala bes portugalskega stratega, ki je zdravniško ekipo označil za naivno.

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
Mourinho je vodjo zdravniške službe degradiral in ji prepovedal udeležbo na treningih in tekmah, za nameček pa ji je odsvetoval tudi obisk klubskega hotela.

Chelsea je osramočeno zdravnico, ki naj bi bila deležna tudi nekaj seksističnih opazk, prosil, naj se vrne na delovno mesto, vendar se je  odločila, da bo raje preučila svoje pravne možnosti, saj razmišlja o tožbi proti nekdanjemu trenerju Real Madrida, Interja in Porta.

eva carneiro chelsea zdravnica | Avtor: Profimedias Profimedias
Po poročanju dnevnika London Evening Standard bi se Carneirova vrnila na svoje staro delovno mesto, če bi se ji Mourinho opravičil, česar pa trener ni pripravljen narediti. Njeno odločitev je podprla soustanoviteljica in predsednica organizacije Women in Football Anna Kessel.

''Zdravnica Carneirova ni naredila ničesar narobe. Če bi se Mourinho opravičil, bi se vrnila na delo in vse skupaj bi bilo hitro pozabljeno. Stvar je jasna. Carneirova je izpolnila svojo dolžnost. Če bi upoštevala Mourinhov nasvet in ne bi oskrbela Edena Hazarda, bi kršila zdravniška navodila. Prav je naredila. Posledično so jo degradirali in njen položaj je postal nevzdržen,'' je povedala Kesslova.

''Kdo od nas bi se vrnil na slabše delovno mesto z manj odgovornosti, če ne naredil ničesar narobe, in to brez opravičila ali preklica s strani kluba, ki bi priznal, da je gospod Mourinho naredil veliko napako?'' se je spraševala predsednica organizacije, ki se bori za pravice žensk v pretežno moško obarvanem nogometnem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.