Šport > Nogomet
53 ogledov

Odlična novica za Premierligo v boju s koronavirusom

Premierliga, pokal Epa
Med angleško nogometno elito so brez novih pozitivnih primerov.

Vodstvo elitnega angleškega nogometnega prvenstva je objavilo rezultate zadnjega vala testiranja pred nadaljevanjem lige. Po 1130 opravljenih testih ni bilo nobenega novega primera okužbe z novim koronavirusom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Skupaj so v tem mesecu opravili 3882 testov pri nogometaših in osebju 20 klubov, odkrili pa so 12 pozitivnih primerov.

Covid-19 | Avtor: Profimedia Profimedia

Iz vodstva elitnega angleškega tekmovanja so sporočili, da gre za naslednji pozitivni korak pri vrnitvi na zelenice. Prvenstvo se bo predvidoma nadaljevalo 17. junija z zaostalima tekmama med Manchester Cityjem in Arsenalom ter Aston Villo in Sheffield Unitedom.

Manj spodbudne novice prihajajo iz združenja angleških nogometnih lig. V prvem valu testov v angleški drugi ligi so namreč opravili 1058 testov v 24 klubih in odkrili deset pozitivnih testov na okužbo z virusom SARS-CoV-2.

Eva Carneiro Eva o koroni Šport Najznamenitejša nogometna zdravnica: "Imeli bomo kolaps! Popolni razpad sistema"

Imen okuženih po zadnjem dogovoru med oblastmi, zdravstveno stroko in nogometnimi združenji niso izdali. So pa pri Preston North Endu potrdili, da je bil njihov napadalec Jayden Stockley eden izmed deseterice okuženih, a ne kaže znakov bolezni covida-19.

Britanska vlada je v soboto objavila, da se lahko športne prireditve v Angliji brez prisotnosti gledalcev izvajajo od 1. junija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice