Svet
5060 ogledov

Ganljiv video: Ozdravljen po 42 dneh, 29 jih je preživel na ventilatorju

Queens Hospital v New Yorku
1/4
Profimedia
Zdravstveno osebje, ki je skrbelo zanj, je ob njegovem odpustu očitno ganjeno.

Ameriški portal Vice News je objavil zgodbo 68-letnega bolnika, ki je preživel bolezen covid-19. Pospremili so ga na poti iz bolnišnice Queens hospital, od koder je bil odpuščen po 42-dneh. Kar 29 dni je preživel na ventilatorju. 

"Vročina ni bila tako visoka," je povedal 68-letnik. "Le kašljanje in slabotnost". Njegova hčerka je povedala, da je imel znake, podobne prehladu, a je naenkrat postal zmeden. Takrat je vedela, da je zdravstveno stanje njenega očeta resno. 

Na vprašanje novinarja, ali je v času zdravljenja kdaj pomislil, da ne bo prišel iz bolnišnice, je kratko dejal: "Ja." In dodal, še zelo slaboten: "Še vedno ne morem verjeti."

Ko se mu je stanje poslabšalo, je prejel poskusno zdravljenje s plazmo, pri katerem bolniku pomagajo s protitelesi nekoga, ki je covid-19 že prebolel. "Ne deluje pri vseh, a v tem primeru je delovalo," so povedali pri Queens hospital.

Na vprašanje novinarja, kako je bilo, ko je spet pričel sam dihati, je odgovoril: "Kot da sem spet živ."

Zdravstveno osebje je bilo ob njegovem odpustu iz klinike ganjeno. "Doma imamo otroke, potrebovali smo eno uspešno zgodbo," je dejala ena od sester, ki je bolnika spremljala vsak dan in je v New York prišla pomagat s Floride. Ob tem, ko je odšel domov, sta začutili, da je njuno delo vredno vsega truda in odpovedovanja.

Queens Hospital v New Yorku | Avtor: Profimedia Profimedia

Druga sestra je povedala, da je predvsem v prvih 14 dnevih, ko je delala s covid-19 bolniki, imela nočne more. "Na začetku je bilo zelo težko in čustveno izčrpajoče," je povedala. 

68-letnik je še povedal, da se najbolj veseli tega, da bo spet pri svoji družini in psu. "Pes je v depresiji," je dejal. "Ker me ni videl vse te dni."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Donniwista
    Donniwista 00:56 31.maj 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke >> B︆︆︆︆r︆︆e︆︆d︆︆︆︆h︆︆o︆︆t︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m