Odlična prva vožnja Žana Kranjca, v finalu tudi Hadalin

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Odermatt vodi v Söldnu, Kranjec tretji, v finalu z 28. mestom tudi Hadalin.
Oglej si celoten članek

Nad Söldnom se je danes začel 57. svetovni pokal v alpskem smučanju. Slovenski as Žan Kranjec je veleslalomsko tekmo začel s tretjim časom prve vožnje. Njegov zaostanek za vodilnim Švicarjem Marcom Odermattom znaša 69 stotink sekunde, drugi je Norvežan Lucas Braathen (+0,41). Drugi Slovenec Štefan Hadalin je finale ujel z 28. mestom (+2,55).

Prvi slovenski favorit za stopničke olimpijski podprvak Kranjec je v Söldnu že dobro tekmoval. Na tem veleslalomu je bil dvakrat tretji, prvič leta 2019 in nato še lani. Hadalin je bil lani v Söldnu 25., a je v nadaljevanju sezone zaradi osebnih težav januarja predčasno končal sezono ter že devet mesecev ni tekmoval.

Foto: Epa Žan Kranjec

Za prvega favorita za zmago velja najboljši smučar v minuli sezoni Odermatt, ki je zmagal na prvem in zadnjem veleslalomu v prejšnji sezoni, v Söldnu in Courchevelu. Petindvajsetletnik je vmes dobil še tri veleslalome ter osvojil tudi naslov olimpijskega prvaka na Kitajskem.

V soboto zaradi slabih vremenskih razmer niso mogli izpeljati ženskega veleslaloma. Druga vožnja se bo začela ob 13. uri, rezultate v živo pa lahko spremljate TUKAJ.

Še več odpovedi Beli cirkus že trpi posledice klimatskih spremembe Ledeniška uvertura V Söldnu se je uresničilo to, česar so se najbolj bali Andreja Slokar Na rojstni dan pristala v bolnišnici, zdaj ima sporočilo za oboževalce Kategorično zavrnili Iz slovenskega tabora zanikali, da bi bil to razlog za številne poškodbe

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.