Šport > Zimski športi
130 ogledov

Odlična prva vožnja Žana Kranjca, v finalu tudi Hadalin

Žan Kranjec Profimedia
Odermatt vodi v Söldnu, Kranjec tretji, v finalu z 28. mestom tudi Hadalin.

Nad Söldnom se je danes začel 57. svetovni pokal v alpskem smučanju. Slovenski as Žan Kranjec je veleslalomsko tekmo začel s tretjim časom prve vožnje. Njegov zaostanek za vodilnim Švicarjem Marcom Odermattom znaša 69 stotink sekunde, drugi je Norvežan Lucas Braathen (+0,41). Drugi Slovenec Štefan Hadalin je finale ujel z 28. mestom (+2,55).

Prvi slovenski favorit za stopničke olimpijski podprvak Kranjec je v Söldnu že dobro tekmoval. Na tem veleslalomu je bil dvakrat tretji, prvič leta 2019 in nato še lani. Hadalin je bil lani v Söldnu 25., a je v nadaljevanju sezone zaradi osebnih težav januarja predčasno končal sezono ter že devet mesecev ni tekmoval.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Za prvega favorita za zmago velja najboljši smučar v minuli sezoni Odermatt, ki je zmagal na prvem in zadnjem veleslalomu v prejšnji sezoni, v Söldnu in Courchevelu. Petindvajsetletnik je vmes dobil še tri veleslalome ter osvojil tudi naslov olimpijskega prvaka na Kitajskem.

V soboto zaradi slabih vremenskih razmer niso mogli izpeljati ženskega veleslaloma. Druga vožnja se bo začela ob 13. uri, rezultate v živo pa lahko spremljate TUKAJ.

Še več odpovedi Šport Beli cirkus že trpi posledice klimatskih spremembe Sölden Ledeniška uvertura Šport V Söldnu se je uresničilo to, česar so se najbolj bali Andreja Slokar Andreja Slokar Šport Na rojstni dan pristala v bolnišnici, zdaj ima sporočilo za oboževalce Meta Hrovat Kategorično zavrnili Šport Iz slovenskega tabora zanikali, da bi bil to razlog za številne poškodbe
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.