Šport > Zimski športi
1902 ogledov

Tako dolgo bo okrevala Slokarjeva

Andreja Slokar Profimedia
Andrejo Slokar čaka vsaj šestmesečno okrevanje.

Andrejo Slokar, ki si je v petek na treningu v Val Senalesu (Schnalstal) v Italiji poškodovala levo koleno, čaka vsaj šestmesečno okrevanje, je v izjavi za STA sporočila predstavnica smučarke Špela Pretnar. Slovensko alpsko smučarko je v nedeljo v Innsbrucku operiral specialist kirurg za športne poškodbe kolen Christian Fink.

 

Slokarjeva se je v Italiji pripravljala na uvodni ženski veleslalom, s katerim se bo v soboto v Söldnu začela sezona 2022/23 svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Ajdovki je dan pred 25 rojstnim dnevom pri smučanju v desnem zavoju vzelo zunanjo levo smučko, pri čemer si je poškodovala koleno.

"Kot je že pokazala preiskava z magnetno resonanco, je utrpela izključno poškodbo kolenske vezi, šlo je za pretrgano sprednjo križno vez v levem kolenu. Vse ostalo je na srečo ostalo celo," je o poškodbi Slokarjeve dejala Pretnarjeva.

"Rehabilitacija po takšni poškodbi traja najmanj šest mesecev, kar pomeni, da je tekmovalna sezona 2022/23 za Andrejo Slokar absolutno v celoti izgubljena. Nič se ne bo hitelo z vrnitvijo na sneg, ampak bo vse usmerjeno v to, da se bo pripravljena vrnila naslednjo sezono," je še pojasnila Pretnarjeva.

Andreja Slokar | Avtor: Profimedia Profimedia

Slokarjevo bodo že v torek odpustili iz bolniške oskrbe. Tudi del rehabilitacije bo Slokarjeva po vsej verjetnosti opravila v Innsbrucku, v najsodobnejšem Red Bullovem centru za rehabilitacijo športnikov (APC), ki ga bodo predvidoma prihodnji teden odprli na Tirolskem, je še napovedala Pretnarjeva.

Kirurg Fink je Slokarjevi pomagal že pred dvema letoma, ko je tekmovalka iz Ajdovščine prestala artroskopsko operacijo desnega kolena.

Slokarjeva je minulo sezono končala kot osma slalomistka in 23. smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala lanske sezone.

Ob olimpijskem podprvaku Žanu Kranjcu je bila ena izmed glavnih orožij za stopničke na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju, ki bo februarja v Franciji. Novembra lani je na paralelnem veleslalomu v Lech/Zürsu zmagala, kar so bile njene sploh prve stopničke in prva zmaga v svetovnem pokalu, nato pa je navdušila še z zmago na finalnem slalomu 19. marca v Meribelu, prizorišču ženskih tekem svetovnega prvenstva.

Komentarjev 1
  • Ender3 00:12 18.oktober 2022.

    A, Andreja rabi zastopnico in to Š.P. Kako si nekateri znajo dobro postlati...

Sorodne novice