Šport > Zimski športi
15530 ogledov

Velike težave za Meto Hrovat

Meta Hrovat Profimedia
Pred začetkom sezone se ena najboljših slovenskih smučark ukvarja z neugodnimi bolečinami.

Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je zaradi bolečin v desnem kolenu vprašljiva za nastop na uvodnem ženskem veleslalomu, s katerim se bo 22. oktobra na ledeniku Rettenbach na avstrijskem Tirolskem začela sezona 2022/23 svetovnega pokala v alpskem smučanju.

"Meta trenira postopno, veliko manj trenira kot prejšnja leta. Prizadevamo si, da bi jo vsaj do sredine sezone pripeljali v dobri formi. Še ne vemo, ali bo sploh lahko nastopila v Söldnu ali ne," je danes za STA dejal njen trener Denis Šteharnik, ki je s tekmovalko iz Podkorena znova začel sodelovati po koncu minule sezone.

"Ne moremo veliko planirati, gremo iz dneva v dan in poskušamo iztržiti največ, kar lahko, in pri tem ne preobremeniti kolena," je še dodal.

Smučarska zvezdnica Šport Življenje po covidu: "Tega nisem pričakovala"

Težave s kolenom so posledica grdega padca 6. marca v finalu veleslaloma v Lenzerheideju. Operativnega posega ni imela, kljub petmesečnem premoru pa so se bolečine ponovile.

"Po Argentini sem bila zelo vesela, kako potekajo treningi. Ko smo prišli na nekoliko težji teren v Saas Feeju, predvsem na tršo podlago, sem že spet začela čutiti bolečino v kolenu," je minuli teden na predstavitvi reprezentanc v Planici za STA dejala 24-letna tekmovalka iz Podkorena.

Meta Hrovat | Avtor: Profimedia Profimedia

"Koleno malenkost čutim, ko pa pridem v maksimalne napore, pa nisem sposobna odsmučati tako, kot je treba, če želim smučati na najvišji ravni. Se res maksimalno trudimo iskati rešitve, da ne bi prekinjala smučarskega treninga, ampak da bi ga dozirala, da bo koleno še zdržalo," pravi. "V Söldnu nisem stoodstotno prepričana, da bom nastopila. Gremo iz tedna v teden. Skušamo zmanjšati škodo, ki nastaja zaradi manjka treningov, in hkrati preprečiti nadaljnjo škodo zaradi samih treningov," je še dodala.

"Prejšnji teden, ko smo bili tri dni v Hintertuxu na lažjem terenu, je bilo za silo v redu, zdaj smo se prestavili na težji teren v Val Senales, kjer bomo opravili tri do štiri dni treninga. Bomo videli, kako bo. Smo čisto odvisni od njenega kolena. Stanje v glavnem ni dobro," je iz Italije sporočil Šteharnik, ki je tudi trener Neje Dvornik.

"Po vrnitvi iz Ushuaije je prvič delala kondicijo, tako kot si je želela. Potem pa se je po dveh dneh lažjega treninga v Saas Feeju koleno vnelo in smo že spet bili na začetku. Tudi po dveh dneh premora ni šlo," je opisal Šteharnik. "Če bo pripravljena za Sölden bo, če pa ne, pač ne bo. Bo pa ves čas z ekipo na treningih. Ne silimo je, da mora nastopiti v Söldnu. Vse, kar smo do zdaj naredili, ko smo skrbeli za njeno koleno, bi lahko šlo zaradi ene tekme v nič".

Žan Kranjec Malo z rezervo Šport Slovenski smučarski as: "Tega ne maram obešati na veliki zvon"

Na južnotirolskem ledeniku Schnalstal so tudi Andreja Slokar, Ana Bucik in Neja Dvornik, ki bodo zanesljivo nastopile v Söldnu. Že prej si je Tina Robnik pri padcu na treningu v Saas Feeju zlomila desno koleno. Po najbolj optimističnem scenariju bi lahko Lučanka že okoli novega leta začela trenirati in kasneje tudi tekmovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.