Šport > Zimski športi
13565 ogledov

Slovenski smučarski as: "Tega ne maram obešati na veliki zvon"

Žan Kranjec Epa
Najboljši slovenski smučar Žan Kranjec ostaja skrivnosten glede svoje pripravljenosti za prihajajočo sezono belega cirkusa.

"Konkurenca v veleslalomu je velika. Tekmeci napredujejo. Nisem videl prav vsakega, kako se smuča, ne bi pa rekel, da me je v pripravljalnem obdobju, kdo presenetil. Bomo pa videli, kako bo na prvi tekmi, ali bo kakšno presenečenje ali ne," je v pogovoru za STA dobra dva tedna pred začetkom nove sezone dejal najboljši slovenski veleslalomist Žan Kranjec.

"Treninge v vsakem primeru, ne glede na to, ali si uspešen ali, moraš jemati malo z rezervo. Zato nočem obešati na veliki zvon, ali sem hiter ali ne na treningih, tekma je vseeno nekaj drugega," je dodal 29-letnik.

Ilka Štuhec Odlične napovedi Šport Dve ogromni spremembi za Ilko Štuhec: "Znova je tista prava!"

Žan Kranjec | Avtor: Profimedia Profimedia
Že čez 17 dni bo na ledeniku Rettenbach veleslalomska premiera svetovnega pokala v alpskem smučanju. Med favoriti tekmovanja nad Söldnom bo tudi Kranjec, olimpijski podprvak, ki pa je v napovedih za letošnjo sezono še precej zadržan.

Po dveh letih južnoameriškega premora zaradi novega koronavirusa so slovenski smučarji poleti znova trenirali na južni polobli v Ushuaii v Argentini, kjer so lahko izkusili zimo. Sicer v nekoliko drugačnih razmerah z nižjo nadmorsko višino, kot bo potekala tekma na avstrijskem Tirolskem.

Po vrnitvi v Evropo in krajši pavzi so bili na ledeniku Saas Fee v Švici, pred Söldnom pa jih čaka še trening na južnotirolskem ledeniku v Val Senalesu ter, če bodo lahko, tudi trening v Söldnu. 

Kranjec je v Argentini treniral s Štefanom Hadalinom in Tijanom Marovtom ter tudi s predstavnih tujih reprezentanc, Francozom Alexisom Pinturaultom, Hrvatom Filipom Zubčićem in Švicarjem Loicom Meillardom

Fizično je dobro pripravljen na prihajajoče izzive, operativni poseg zaradi trebušne kile mu, kot je povedal sam, ni pustil nobenih posledic. "Po operaciji sem imel 14 dni počitka, nato sem postopoma moral uvajati treninge. A sem kondicijsko šel v dobrem stanju na treninge, med samim smučanjem me nič ni motilo. Te operacije kot da ne bi bilo," je dejal. 

"Forma? Zelo težko rečem in se primerjam s prejšnjimi sezonami, ampak načeloma sem zadovoljen s formo. Sem zadovoljen, kako se smučam, bo pa še treba te slabe tri tedne do tekme čim bolj izkoristiti treninge," je povedal slovenski reprezentant.

Žan Kranjec | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice