Šport > Zimski športi
5728 ogledov

Robnikova se je oglasila iz bolnišnice, novice niso dobre

tina robnik Saša Despot
Slovenska alpska smučarka Tina Robnik bo zaradi poškodbe odsotna tri do štiri mesece.

Tina Robnik bo zaradi poškodbe kolena, ki jo je utrpela v sredo pri padcu na treningu na ledeniku Saas Fee v Švici, s smučišč odsotna tri do štiri mesece, kar pomeni, da ne bo nastopila na veleslalomskem uvodu v tekmovalno zimo v Söldnu.

Kot je slovenska tekmovalka danes sporočila prek družbenih omrežij, si je pri padcu zlomila kost v desnem kolenu (plato tibije) in znova izpahnila ramo.

Tina Robnik Veliko nejasnosti Šport Nesreča v Saas-Feeju, Slovenka že na poti v domovino

"Na srečo operacija ni potrebna. Po treh do štirih mesecih pričakujemo, da bom nazaj na snegu," je zapisala 31-letna Lučanka, veleslalomska specialistka, članica slovenske ženske ekipe za svetovni pokal.

Tina Robnik | Avtor: Instagram Instagram
Robnikovi so po vrnitvi v Slovenijo v ljubljanskem kliničnem centru poskrbeli za zlom noge, ki so jo skoraj v celoti zavili v mavčno oblogo, je razvidno iz fotografije, ki jo je objavila Robnikova, ko je po zdravniški obravnavi ležala na bolniški postelji.

Z ženskim veleslalomom se bo 22. oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom odprla nova sezona tekmovanj za svetovni pokal v alpskem smučanju.

V Söldnu, kjer bo 23. oktobra še moški veleslalom, so slovenski kandidati za nastop olimpijski podprvak Žan Kranjec, Meta Hrovat, Ana Bucik, Andreja Slokar, Neja Dvornik in Štefan Hadalin.

Robnikova je v karieri že imela težave s poškodbami. Marca 2018 je utrpela poškodbo levega kolena, zaradi katere je bila dlje časa odsotna. Najhuje se je poškodovala na uradnem treningu smuka pred mladinskim svetovnim prvenstvom leta 2011 v Crans Montani, ko si je pri hudem padcu zdrobila tri vretenca in bila nato dolgo odsotna.

V svetovnem pokalu je najvišje doslej posegla s šestim mestom 15. februarja 2020 na domačem veleslalomu v Kranjski Gori.

Trenutno po poškodbi, ki jo je utrpel na treningu takoj po koncu tekmovalne sezone, okreva član slovenske smukaške ekipe Boštjan Kline, ki naj bi se po najbolj optimističnem scenariju lahko že konec decembra vrnil na sneg.

Kline je 11. aprila na treningu smuka na smučišču Na Žlebeh (Sella Nevea) utrpel odprti zlom desne goleni ter imel po-operativne zaplete zaradi odmrtja tkiva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Robnik (@tina.robnik)

Komentarjev 2
  • 4krogci 12:49 23.september 2022.

    3-4 mesece...huh dolga bo ta....in seveda če bodo po decembru sploh še kaksne tekme, saj glede na razmere z cenami elektrike so zaenkrat potrjene samo tekme do konec decembra....kaj bo naprej se pa se neve...

  • Ender3 15:50 22.september 2022.

    Smola pa taka, vrhinski šport zahteva svoj davek. Uspešno okrevanje ji želim 🙏🙏