Uporabno
147 ogledov

Poznate skrivnost, kako se pridobi najvišja odškodnina?

poravnava poraVnava.si
Tukaj vam jo razkrivajo največji strokovnjaki za odškodnine v Sloveniji! Premnogi bi se ob tem naslovu spraševali: "Ja, kaj takega pa bi lahko napisali? Le kakšna je ta skrivnost?" In kot poznavalci situacije bi se pred 10-imi leti tudi sami spraševali isto, a se je v tem času sistem popolnoma spremenil in se razvil v največjega nasprotnika poškodovane osebe s ciljem, da prejmete čim manj denarja za vaše poškodbe.

Odgovorimo na najpomembnejša vprašanja.

Kaj potem je največja skrivnost?

Največja skrivnost, kako pridobiti največ denarja za vaše poškodbe je sestavljena iz več manjših »podskrivnosti«, ki pa jih poznate samo, če se z odškodninami ukvarjate profesionalno vsaj 10 let ali več. Torej ... izkušnje! To je tisto, kar manjka mnogim odškodninskim družbam in pa novo znanje, ki se ga na nobeni fakulteti ne da naučiti.

PORAVNAVA | Avtor: poraVnava.si poraVnava.si

Kako se je razvil sistem in o katerem sistemu sploh govorimo?

Pojdimo po vrsti in obravnavajmo tipično prometno nesrečo.

Večina udeležencev po prometni nesreči pokličejo zavarovalnega agenta, kar pa ni optimalna rešitev. Seveda morate najprej zavarovati kraj nesreče in pa poškodovane osebe, potem pa morate poklicati pravne strokovnjake za primer poškodb v prometnih nesrečah. Vaše ravnanje po nesreči je namreč najbolj pomembno in nikoli več ne boste imeli možnosti vplivati na ta najbolj pomemben del sistema, v katerem se zgodi največ usodnih napak.

Naknadno lahko pokličete tudi agenta in ga samo obvestite o nesreči, a  od njega ne sprejemajte nasvetov. Zavarovalni agent je namreč strokovnjak za zavarovanja in ne za odškodnine.

Tudi policija na kraju dogodka kdaj spregleda ali izpusti podrobnosti nesreče, ki pa so za pridobivanje odškodnine pomembne, tako da se lahko kasneje pojavijo težave, saj je dokazovanje, da za nesrečo niste krivi izjemno oteženo ali pa je celo nemogoče.

POZOR! Obrazec EU poročilo ne pomeni priznanja krivde, zato morate biti v tem postopku strokovno vodeni in predvsem skrajno previdni.

Na vprašanje policista ali ste poškodovani odgovorite, da niste prepričani o tem in boste zato obiskali zdravnika.

Tukaj nastopi pomemben moment za vas kot poškodovano osebo in pregled pri zdravniku je za vas ravno tako zelo pomemben. Ker so zdravniki časovno zelo omejeni z vašim pregledom se prepogosto dogaja, da ste deležni površne obravnave in tako v izvidu manjkajo poškodbe, ki ste jih zdravniku na urgenci omenili. Če diagnoz ni v izvidu potem to pomeni, da jih v bistvu nimate, kar pa seveda ne drži.

Zdravstveni sistem se je ravno tako razvil v vašega nasprotnika in vam več ne nudi 100 % kvalitetne obravnave in posledično je tudi vaše zdravje lahko slabše ali pa je vsaj zdravljenje dolgotrajno.

Kaj morate narediti? Počakajte na izvid, ga preberite in prosite, naj popravijo nepravilnosti ali pa se takoj po prejemu le tega po pošti oglasite pri nas in bomo zahtevali, da se vsebina prilagodi vaši izjavi ob pregledu. To je nujno in ključno za pridobitev primerne odškodnine, kasneje zadev za nazaj ni mogoče popravljati.

Tako imamo sedaj sistem, ki v vsaki fazi svojega delovanja poskuša škoditi vam kot poškodovani osebi in zato se morate zateči k strokovnjakom, s katerimi bo vaša odškodnina zagotovo višja in tudi pot do nje bo za vas manj stresna.

PORAVNAVA | Avtor: poraVnava.si poraVnava.si

Če bi želeli vsako fazo vaše poti do odškodnine podrobneje opisati, bi za to potrebovali veliko več prostora na teh straneh, pri vas pa bi ustvarili samo zmedo. Tako smo se dotaknili samo najpogostejših in pa največjih napak, ki jih lahko naredite, a nismo pozabili na najpomembnejšega nasveta, ki vam ga lahko da samo pravi strokovnjak za odškodnine.

Ne čakajte do zaključka zdravljenja, komu boste predali vaš primer pač pa se takoj odločite za nekoga, ki vas bo vodil skozi vse te zapletene postopke. Če to ne bomo mi, naj bo nekdo drug. Pomembno je samo to, da vam je vedno ob strani z nasveti. Le tako lahko pridete do najvišje možne odškodnine.