Šport > Zimski športi
6169 ogledov

Iz slovenskega tabora zanikali, da bi bil to razlog za številne poškodbe

Miha Verdnik Profimedias
Miha Verdnik je prepričan, da poškodbe niso posledica slabe kondicije.

Slovenska reprezentanca na uvodnem tekmovanju nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju ne bo nastopila v polni sestavi. Zaradi poškodb bosta na sobotnem ženskem veleslalomu od načrtovanih petih tekmovalk nastopili le dve. Vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik poškodbe pripisuje nesrečam in ne slabi formi tekmovalk.

 

Veleslalomsko uverturo v sezono na ledeniku Rettenbach nad Söldnom bo zaradi bolečin izpustila v minuli sezoni najboljša slovenska veleslalomistka Meta Hrovat. Razlog za bolečine so posledice vnetja v kolenu, ki si ga je poškodovala marca v Lenzerheideju.

Meta Hrovat | Avtor: Epa Epa

Uvodno tekmo sezone bosta izpustili tudi Tina Robnik in Andreja Slokar, ki sta se poškodovali na treningih v Švici oziroma Italiji. Slokarjeva, ki je v nedeljo v Innsbrucku uspešno prestala operacijo pretrgane križne vezi v levem kolenu, je že končala sezono. Ajdovko čaka najmanj šestmesečno okrevanje.

"Zgodila se nam je smola, smo v takem športu, v katerem so prisotne tudi poškodbe. Kar tri so se nam zgodile v zadnjem času. Za Andrejo Slokar je že konec letošnje sezone, kar se tiče Mete Hrovat, se bo vrnila v roku enega meseca. Sicer je spet težko povedati natančno, ker gre za vnetje in je odvisno, kako se bo koleno odzivalo. Pri Tini Robnik pa za zdaj rehabilitacija poteka v pravi smeri, tako da upamo, da bo lahko januarja stopila na sneg," je za STA povedal Verdnik.

Andreja Slokar | Avtor: Profimedia Profimedia

Prepričan je, da so poškodbe posledica nesrečnega slučaja. "Vsekakor gre bolj za smolo kot karkoli drugega. V fazi priprav, ko sta se poškodovali Robnikova in Slokarjeva, so treningi zelo težki. Vendar pa gre v prvi vrsti za smolo in ne bi vzrokov iskal drugje, v domnevni slabši fizični pripravljenosti ali slabšem ogrevanju. V določenem trenutku pride tudi do takšnih nesreč," je prepričan Verdnik.

Na nedeljskem moškem veleslalomu bosta nastopila oba najboljša Slovenca, olimpijski podprvak in dvakrat tretji v Söldnu Žan Kranjec in Štefan Hadalin, dan prej pri ženskah pa bosta na startu Ana Bucik in Neja Dvornik.

Ana Bucik | Avtor: Profimedia Profimedia

"Skušala se bom usmeriti nase. Breme, ki si ga postaviš sam kot športnik, je na koncu tisto, ki ga moraš premagati in meni je za zdaj nekako uspelo ostati mirna in slediti temu, kar počnem. Lahko rečem, da sem dobro pripravljena, in upam, da bom lahko dobro nastopala in naredila nekaj več tudi za tekmovalke, ki bodo manjkale," Ana Bucik ne namerava kloniti pod bremenom pričakovanj.

"Vemo, da so zlasti kolena v smučanju najbolj na udaru. Verjamem, da so bile punce dobro pripravljene, da so delale na kondiciji skozi celo poletje, tako kot sem jaz. Mislim, da vsaka naredi svoj maksimum, nobena se ne želi poškodovati. Šlo je za nesrečen splet okoliščin. Na žalost gre pri vseh treh za kolena. Ampak definitivno ne bi rekla, da je to karkoli povezano s tem, da katera ne bi naredila dovolj v pripravljalnem obdobju," je prepričana Bucikova, ki želi popraviti slab lanski vtis, ko je v Söldnu ostala brez točk.

neja dvornik | Avtor: Epa Epa

Tudi najmlajša članica ekipe 21-letna Neja Dvornik pravi, da je po dveh letih, ko so jo ovirale poškodbe, pripravljena na lov na prve söldenske točke. "Ne obremenjujem se s tem, da bova nastopili samo dve. Meni je grozno, da treh ne bo, a zame to ne spremeni ničesar. Usmerjena bom v svojo vožnjo in na svoje delo. Zagotovo pa bi bilo boljše, če bi bile vse Slovenke na startu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.