Odločilno kolo La Lige prirejeno, pogovori posneti

Foto: Epa
Foto: Epa
Na zadnje dejanje letošnje sezone elitne španske nogometne lige je padla temna senca dvoma.
Oglej si celoten članek

Sedem nogometašev španskega prvoligaša Reala Valladolida naj bi sodelovalo pri prirejanju izida tekme zadnjega kroga pravkar končane sezone La Lige, ki je Valencii zagotovila igranje v Ligi prvakov, poroča španski častnik El Mundo. Časopis je do imen prišel na podlagi podatkov iz telefonskih pogovorov.

Množične aretacije Nekdanji Realov zvezdnik aretiran zaradi vodenja kriminalne organizacije

Eden izmed sodelujočih, Carlos Aranda, ki je v preteklosti igral tudi za madridski Real, je domnevno po zadnji prvenstveni tekmi med Valladolidom in Valencio dejal, da je kupil sedem igralcev Valencie. Valencia je to tekmo dobila z 0:2 in si tako zagotovila mesto v Ligi prvakov.

"Valencia dobi prvi polčas in tudi drugega, v redu? (...) Nihče ne more vedeti, veš, kaj ti govorim. Nihče!" je Aranda dejal v telefonskem pogovoru prijatelju pred začetkom tekme, na kateri je Valladolid v vsakem polčasu zadel enkrat.

La Liga Za slovo še eno razočaranje Reala, znani vsi odgovori

Med grešniki naj bi bil tudi kapetan Borja Fernández, proti kateremu so v klubu že pretekli teden sprožili disciplinski postopek.

"Upamo, da ne bomo našli nič spornega. V vsakem primeru pa je prav, da to preverimo, ker se moramo v klubu boriti proti korupciji," je dejal nekdanji brazilski reprezentant Ronaldo, ki je od te sezone lastnik Valladolida.

Foto: Epa Real Valladolid

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.