Odpravili napako, ki je šla na škodo Rogliču

Foto: Epa primož roglič
Pri Mednarodni kolesarski zvezi so popravili napako.
Oglej si celoten članek

Mednarodna kolesarska zveza je pri izračunu nove lestvice najboljših kolesarjev naredila napako. Po njenem prvotnem izračunu se je slovenski kolesar Primož Roglič po zmagi na Vuelti povzpel na drugo mesto, a so pri UCI slovenskemu kolesarju prišteli le točke za posamezne etapne uvrstitve ter za dneve, ki jih je preživel v rdeči in zeleni majici, pozabili pa so mu prišteti 850 točk za skupno zmago na Vuelti.

Obrnil ploščo Roglič prepričal tudi svojega največjega kritika: "Roglič je resnično fenomen!"

Na napako je može pri krovni kolesarski organizaciji opozorila stran ProCyclingStats. UCI je potreboval nekaj ur, da je spremenil lestvico, Primož Roglič pa je tudi uradno postal najboljši kolesar sezone.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.