Odstopil trener skakalne velesile

Foto: Epa heinz kuttin
Avstrijski smučarski skakalci so ostali brez trenerja.
Oglej si celoten članek

Heinz Kuttin je po slabi zadnji sezoni odstopil z mesta trenerja avstrijskih smučarskih skakalcev, je potrdil predsednik avstrijske smučarske zveze (OeSV) Peter Schröcksnadel. OeSV je ob tem razkrila še eno kadrovsko spremembo, nekdanji nordijski kombinatorec Mario Steher je postal novi športni direktor za smučarske skoke in kombinacijo.

Povedal mnenje Tako novega trenerja vidi Domen Prevc

Schröcksnadel je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA pojasnil, da je Kuttin na novinarski konferenci v Innsbrucku ponudil odstop. Ime njegovega naslednika še ni znano.

Nekdanji skakalec Kuttin je prevzel vodenje rdeče-belih leta 2014, pogodbo pa je imel do leta 2019. Leta 2017 je Stefan Kraft pod njegovim vodstvom postal dvakratni svetovni prvak in zmagovalec svetovnega pokala, dve leti prej je osvojil novoletno turnejo.

Primerjava Zato je Stoch zaslužil več od Prevca

Kuttin se je pod velikim pritiskom znašel po februarskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu, na katerih Avstrija ni osvojila nobene medalje, v svetovnem pokalu pa je v pravkar končani sezoni ostala brez zmage. Kraft je bil edini Avstrijec v prvi dvajseterici pokala.

Novi športni direktor ekip v smučarskih skokih in kombinaciji pa je Stecher, ki je na tem mestu zamenjal Ernsta Vettorija. Nekdanji odlični kombinatorec Stecher je na OI osvojil štiri medalje, dve zlati in dve bronasti, vse v štafetah. Na SP je zbral šest kolajn.

Janusovo slovo Damjan ni šel po sledeh Prevca, Kranjca in Tepeša

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.