Šport > Zimski športi
5293 ogledov

Tako novega trenerja vidi Domen Prevc

domen prevc
Do naslednika Gorana Janusa se je opredelil tudi najmlajši izmed bratov Prevc.

Dolgoletnega trenerja Gorana Janusa je na mestu glavnega trenerja slovenske A reprezentance v smučarskih skokih nasledil Gorazd Bertoncelj.

Planica 2018 Menjava Šport Jasnič: Bertoncelj bo stopil v velike čevlje

Med skakalci, ki so najbolje seznanjeni z metodami dela novega trenerja, je nedvomno Domen Prevc, ki je imel z Bertoncljem najprej priložnost delati v klubu, nato sta tri leta sodelovala v mladi reprezentanci. 18-letnik je v pogovoru za Delo izrazil mnenje, da je Bertoncelj prava izbira.

"Mislim, da je Berti najbolj primeren izbor. Sam sem bil doslej z njim zelo zadovoljen. Njegov pristop je strokoven, vse težave reši skozi pogovore, zanimajo ga tudi druga področja, dresi, smuči," je prednosti novega trenerja izpostavil najmlajši izmed bratov Prevc, ki v preteklem letu ni navduševal na tekmah svetovnega pokala, dobro formo pa je pokazal na letalnici v Vikersundu, kjer je s četrtim mestom zabeležil najboljšo posamično uvrstitev sezone.

Planica 2018 Odziv Šport Janus: Pričakoval sem to, tihi dogovor je bil ...

"Po eni strani je strog, po drugi rad prisluhne, te posluša, povpraša po tvojih občutkih in mnenju. Pri njem je veliko komunikacije, posameznika pa ne razvija le kot skakalca, ampak tudi kot osebo," se sodelovanja veseli Prevc.

Z izborom je zadovoljen tudi najuspešnejši slovenski skakalec Peter Prevc, zaveda pa se, da bosta morala s trenerjem uskladiti nekatere podrobnosti.  "Bertoncelj je bil moj klubski trener pred desetimi leti in sem ga potem lahko spremljal prek bratov v mladinski ekipi; je zahteven trener. Imam svoje cilje, načrt za naprej, se pa moramo sedaj o vsem še uskladiti," je povedal zmagovalec 22 posamičnih tekem za svetovni pokal.

jernej damjan Janusovo slovo Šport Damjan ni šel po sledeh Prevca, Kranjca in Tepeša
Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 16:24 29.marec 2018.

    Občutek imam,da želijo tile Prevci postati glavni v skokih,saj očitno želijo postavljati svoje pogoje glede načina dela in obravnave trenerja do skakalcev?

Sorodne novice