Šport > Zimski športi
44960 ogledov

S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

peter prevc domen prevc planica Brata Prevc sta zaradi slabe forme predčasno zapustila novoletno turnejo.
Z delom Gorana Janusa je bil že nekaj časa nezadovoljen tudi najuspešnejši slovenski skakalec.

Z nedeljsko posamično tekmo v Planici, na kateri je dominantni Poljak Kamil Stoch z zmago le še potrdil veliki kristalni globus, se je končala letošnja sezona smučarskih skokov.

robert kranjec Odnosi razpadli Šport Kranjec šokiral: "Zavrgli so me kot cunjo, komunikacije ni"

Slovenski skakalci so največji uspeh dosegli na svetovnem prvenstvu v poletih v Oberstdorfu, od koder so se vrnili s srebrno ekipno medaljo.

Na najvišjo stopničko sta se v olimpijski sezoni povzpela Jernej Damjan (Kuusamo) in Anže Semenič (Zakopane), zelo dobre predstave pa so orli kazali tudi na ekipnih tekmah na letalnicah v Vikersundu in Planici, kjer so osvojili dve zaporedni tretji mesti.

Za Petra Prevca se letošnja sezona ni iztekla po pričakovanjih. Najboljši posamični rezultat je dosegel s tretjim mestom v Zakopanah, skupno pa je osvojil kar 300 točk manj kot lani (416/716).

Najuspešnejši slovenski skakalec se tako kot drug člani reprezentance nadeja svežega vetra, saj se po koncu sezone poslavlja dolgoletni trener Goran Janus. O tem je slovensko javnost po zadnji tekmi v Planici obvestli predsednik zbora za skoke in nordijsko kombinacijo Smučarske zveze Slovenije (SZS) Ljubo Jasnič.

Planica 2018 Sprememba Šport Janus kmalu bivši trener

"V ponedeljek in torek se bomo pogovarjali. Do menjave mora priti. To je povsem normalno. Ljudje se po osmih letih naveličajo drug drugega, z vsem spoštovanjem in priznanjem, kar je bilo narejeno. V naslednjih dveh, treh dneh bo vse jasno kar se tiče imen in priimkov," je za Sportal dejal Jasnič.

Že nekaj časa se je šušljalo, da so odnosi v slovenskem taboru napeti, na kar sta posredno opozorila tako Jurij Tepeš kot Robert Kranjec. Tudi Prevc je po koncu sezone priznal, da ni bil povsem zadovoljen z delom trenerja in da bo menjavo vodilnega moža strokovnega štaba pozdravil z odprtimi rokami.

Planica 2018 Ocena je štirica Šport Janus: Še imam dovolj energije za vodenje reprezentance

"Šlo je nekako tako, tekmovalci, vi se pripravite na tekmo, nastopite, mi bomo pa veseli, če bo kaj iz tega. Takšen je bil občutek, jaz sem to komentiral, sem bil zavrnjen, tako da..." je v intervjuju za Delo potožil Prevc in dodal: "Morda mi je žal, po drugi strani sem mu verjel. A če ni izpolnil svoje naloge, si ne morem ničesar očitati. Nisem toliko star, da bi lahko ljudi prebiral in profiliral."

Razkril je še, kdaj je dokončno izgubil zaupanje v trenerja. "Ko se je začelo hoditi s tekme na tekmo samo kot čakanje, da nekaj bo, preizkušanje zdaj tega, zdaj onega. Ni bilo nekega načrta. Dokončno pa ga je izgubil po tem, ko je vam, novinarjem, v Pjongčangu dejal, da ima pogodbo do leta 2020. Tedaj sem si mislil, ali ti delaš v skokih zato, ker imaš pogodbo, ali zato, ker bi rad nekaj dosegel," je za Delo še pojasnil Prevc.

Komentarjev 24
  • smuc 13:15 28.marec 2018.

    Jaz sem Petru verjel toda ko je za svoje neuspehe okrivil naše smuči, pa mu več ne verjamem, ker tudi na tujih ni bil nič boljši.

  • antitrust 21:02 27.marec 2018.

    Prevc je pa zgubu naš zaupanje...

  • Mani 07:39 27.marec 2018.

    Dve zmagi, dvakrat stopničke v ekipni tekmi in še kar nekaj vrhunskih uvrstitev fantov pa to je po moje fantastično, ampak zdaj bomo najuspešnejšega tenerja menjali..., v ženskih skokih pa že vsa leta le povprečni rezultati pa vse mirno, resnično dvojna merila!!!

Sorodne novice