Šport > Zimski športi
29009 ogledov

Kranjec šokiral: "Zavrgli so me kot cunjo, komunikacije ni"

robert kranjec
Veliki junak ekipne tekme v Planici je postal 36-letni slovenski veteran Robert Kranjec.

Mojster letenja Robert Kranjec je odigral eno ključnih vlog ob tretjem mestu slovenske reprezentance na ekipni tekmi v Planici. Izkušeni skakalec se je tako v velikem slogu vrnil na sceno, potem ko je lansko sezono izpustil zaradi poškodbe kolena, letos pa ni dobival priložnosti na tekmah svetovnega pokala. 

robert kranjec Kakšna borba! Šport Janus zadel v polno, orli po drami rešili stopničke

Kranjec se je po dveh letih vrnil na letalnico, kjer se je v sezoni 2015/2016 zadnijč zavihtel na najvišjo stopničko. Dokazal je, da je še vedno sposoben vrhunskih poletov ter tako dobil zadoščenje, po katerem je hrepenel zadnjih nekaj mesecev. "Tokratne tekme v Planici lahko primerjam s tistimi v začetku kariere marca 1998, ko ne veš, kaj pričakovati. Bil sem pod pritiskom, v prvi vrsti sem skušal sebi pripraviti zadoščenje in obenem drugim dokazati, da še vedno znam. Dve leti nisem bil na letalnici in sem lahko zelo zadovoljen," je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedal Kranjčan, ki v svetovnem pokalu še ni rekel zadnje besede.

Planica 2018 Izjemno Šport Tako je v ključnem trenutku norela Planica

"Še eno sezono bom gotovo skakal, upam, da bodo moji sponzorji še vedno zraven, ostajam zaposlen v policiji. Če tega ne bi bilo, bi bilo konec vsega. Dokler bom užival, bom tekmoval. Toda decembra in januarja letos je kazalo, da bom kar končal kariero. Pogrešal sem, da mi trening ni bil prilagojen. Zaradi rehabilitacije sem dobil dodatno mišično maso, potem pa sem moral shujšati in obenem trenirati. To ni bilo dobro. Poleti sem dosegel dobro raven in tam ostal, ko je prišel svetovni pokal, pa sem bil prazen. Motivacijo sem imel, vedno sem rad treniral, a bil sem izgubljen," je razkril.

robert kranjec | Avtor: Epa Epa

Vrnitev po poškodbi je bila težka, za nameček je bil deležen mačehovskega odnosa s strani vodstva A reprezentance. Za pomoč se je obrnil na Primoža Peterko in Staneta Baloha. "Veliko sem se naučil iz letošnje sezone. Bil sem globoko razočaran nad odnosom do mene, kot cunja, ki jo zavržeš. Za novo leto sem ostal sam doma, brez načrtov za treninge, kam bom šel in kaj bom delal. Nič. Prosil sem Primoža Peterko in Stena Baloha, pomočnika trenerja in trenerja ženske ekipe, da sem šel na trening. Toda ne bi smel iti, ker nisem bil z glavo pri stvari, ker sem bil tako razočaran."

Goran Janus "Fajtali smo" Šport Janus tudi o Prevčevih težavah

Ob teh besedah je več kot očitno, da so odnosi v slovenskem taboru napeti. "Danes mi je glavni trener ekipe A Goran Janus čestital, zahvalil sem se mu, da me je dal v ekipo, pomočnik Jani Grilc mi je tudi čestital, sicer pa nimamo pravega odnosa. Pozdravimo se, a ni komunikacije," je povedal Kranjec.

V pretekli zimi je zbral 19 nastopov v celinskem pokalu in se samo trikrat uvrstil med deseterico. Konec januarja je dobil dve zaporedni tekmi celinskega pokala v Sapporu, kar sta bili do Planice njegovi najodmevnejši uvrstitvi letos.

S sedmimi zmagami v svetovnem pokalu je četrti najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov, za Petrom Prevcem (22), Primož Peterko (15) in Primožem Ulago (9). V dolini pod Poncami je nase opozoril že na petkovi posamični tekmi, na kateri je z desetim mestom poskrbel za najboljšo slovensko uvrstitev.

V prihodnost zre z veliko mero optimizma, diktirno palico pa prepušča Smučarski zvezi Slovenije (SZS). "Od SZS bo odvisno, kako se bo odločila glede trenerske ekipe, sam se bom prilagodil. Sem se pa v tej sezoni in seveda v številnih prejšnjih naučil, kaj potrebujem. Ob tem v pripravah rabim le trenerja, da me usmerja," je sklenil Kranjec.

Slatner Inovator Šport "Zaradi Petra Prevca je bil ego ranjen le kakšno sekundo"
Komentarjev 11
  • klincek 10:37 25.marec 2018.

    A pa je treba to javno prat.Janus je še vedno No.1.

  • ode 09:06 25.marec 2018.

    Ni dovolj, da je dober le v poletih na velikankah, kjer odloča talent, neustrašnost in telesne lastnosti, ne pa toliko znanje, natreniranost in nabrušenost. A tekmovanj na teh skakalnicaj je le malo v sezoni. Tudi v biatlonu ni dovolj, da ...prikaži več si dober tekač. Biti moraš tudi dober strelec.

  • blueone 22:32 24.marec 2018.

    Kranjec, dokazal si svoje...še vedno si top skaklec oziroma letalec...nimaš kaj si z istim stilom kot Kasai, z leti vedno boljši...dal si velik pečat pri stopničkah v ekipni tekmi.