Šport > Zimski športi
1975 ogledov

Janus: Odločitev je bila težka

robert kranjec Robert Kranjec je dobil prednost pred Jernejem Damjanom.
V Planici je danes na sporedu ekipna tekma.

Domen in Peter Prevc, Robert Kranjec in Anže Semenič bodo zastopali Slovenijo na današnji ekipni tekmi na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih na letalnici v Planici. Ob devetih je na programu poskusna serija, uro pozneje pa prva v tekmovalni konkurenci.

goran janus Planica Šport Janus ekipo sestavil brez Tepeša in Damjana

"Na ekipni tekmi bo začel Domen, drugi bo Robi, tretji Anže in četrti Peter. Odločitev med Kranjcem in Damjanom je bila težka, Jernej je konstanten, ne glede na to, da je na posamični tekmi 'zamočil'. A smo se tako odločili, kot sem povedal. Norvežani so številka 1 ta čas, za drugo mesto pa se bomo borili," je napovedal glavni slovenski trener Goran Janus.

Domen in Peter Prevc, Damjan in Tilen Bartol so minuli konec tedna na letalnici v Vikersundu na ekipni tekmi osvojili tretje mesto. Prepričljive zmage so se na zadnji ekipni tekmi pred finalom veselili olimpijski zmagovalci in svetovni prvaki v poletih Norvežani. Pred Slovenci so bili še Poljaki.

Planica 2018 Planica Šport Prevc jezen, Kranjec ni pričakoval sobotnega nastopa

Na olimpijskih igrah v Pyeongchangu je bila Slovenija četrta, nastopili pa so Damjan, Semenič, Bartol in Peter Prevc. Precej bolje so Damjan, Semenič, Domen in Peter Prevc nastopili januarja na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Oberstdorfu, kjer so stopili na drugo stopničko zmagovalnega odra.

Iz te ekipe je tokrat izpadel Damjan, nadomestil pa ga bo nekdanji svetovni prvak v poletih Kranjec, ki je po zanj izjemno slabi sezoni, prejšnjo pa je izpustil zaradi poškodbe, ponovno dokazal, da je izvrsten letalec in je bil z desetim mestom najboljši Slovenec na včerajšnji tekmi.

Planica 2018 Razočaranje Šport "Bedno, ampak tako je. Takšna so pravila!"

V četrtek je 36-letnik postal tudi prvi v zgodovini, ki je opravil 200 poletov prek 200 metrov. V tej sezoni je "leteči Kranjec" izpadel v reprezentanco B in pred planiškim finalom le petkrat nastopil v svetovnem pokalu, zadnjič decembra lani v Engelbergu, ter vedno ostal brez finala pri repu petdeseterice.

Med gledalci, največ med letošnjim finalom naj bi jih bilo prav danes, bosta tudi slovenski premier Miro Cerar ter predsednik črnogorske vlade Duško Marković, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič pa bo gostila ministra za šport in mladino Srbije Vanjo Udovičića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice