Šport > Zimski športi
5504 ogledov

"Bedno, ampak tako je. Takšna so pravila!"

Planica 2018 Saša Despot
Sicer najboljši slovenski skakalec je ostal brez uvrstitve.

Med slovenskimi skakalci, deset jih je nastopilo na petkovi tekmi, sedem se jih je prebilo v finalno serijo, je po dveh skokih največ pokazal Anže Semenič. A skakalec, ki je v tej sezoni slavil na tekmi v Zakopanah, je ostal brez uvrstitve zaradi nepravilnega dresa.

"Razočaran sem, enostavno je škoda lepega rezultata. S solidnimi skoki sem bil deveti, a na žalost na koncu tega ne bo v rezultatih. Bedno, ampak tako je. Jutri je nova tekma, treba je zdaj ohladiti glavo in jutri še bolj napadalno iti v preizkušnjo. Vsem so merili prepustnost dresa in moj je prepuščal dva litra premalo. Takšna so pravila in škoda," je po diskvalifikaciji dejal Semenič, ki bo sicer član slovenske četverice tudi na moštveni tekmi.

goran janus Planica Šport Janus ekipo sestavil brez Tepeša in Damjana

Podobno se je v tej sezoni zgodilo tudi že Jeneju Damjanu. "Jaz imam sicer drug material. Enostavno čez celo sezono nisem imel nobenih težav z opremo, danes sem bil kar šokiran, ko sem slišal mašino in da ni šel zrak skozi. Dres sem naredil nov za Planico in pričakoval sem, da s tem ne bo težav. Do jutri bomo to popravili," je še dejal Semenič, ki pred domačo tekmo tradicionalno zamenja dres.

"Zadnji del, hrbet, je imel prepustnost 37, mora pa biti 40. Žal. Enostavno sem jezen nase, na koncu koncev gre za mojo napako. Jaz skačem, jaz bi moral to preveriti. Saj imamo napravo v hotelu, preprosto ne vem, kako je prišlo do tega. Velikokrat sem bil na kontroli in s prepustnostjo nisem imel težav. Ko sem zaslišal napravo in videl, da ne gre zrak skozi, sem vedel, koliko je ura. Včeraj nisem bil izžreban za kontrolo, danes pa sem kot član prve deseterice nanjo moral," je diskvalifikacijo obrazložil Semenič.

Gregor Schlierenzauer Nesojeni rekorder Šport "V Planici bi se dalo doseči svetovni rekord, če ..."

Ta je bil sicer zadovoljen s svojimi skoki: "Malce so sicer še rezerve, spet sem bil nekoliko pozen na mizi. To bom poskušal jutri popraviti. Mislim, da je ravno to tisto, kar me loči od najboljših."

Komentarjev 2
  • Žurnalček 01:23 24.marec 2018.

    A ni mal čudno , da nikoli ni nobeden diskvalificiran na moštveni tekmi ? Zakaj ni ? Zato , ker se nobeden ne upa zajebati reprezentance , ker ve, da ga nikoli več v njo ne bi vzeli ! Mogoče ...prikaži več se je pa naslonil na steno lesene hiške in pobral mal prozornega top kota !

  • Tadej 18:28 23.marec 2018.

    Kaj tvoja krivda, saj imas ekipo za seboj. Ni cudno da ni rezultatov, ce imamo tako salabajzersko vodstvo.