Šport > Zimski športi
156 ogledov

Slovenke sezone zaključile s petim mestom

Urša Bogataj Epa
Lepa uvrstitev za konec sezone.

Japonka Sara Takanashi je po sobotni dobila tudi nedeljsko tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih v Oberstdorfu. Na zadnji preizkušnji sezone je Takanashijeva za skoka 99 in 102,5 metra dobila 250,4 točke in tako prišla že do svoje 55. zmage v svetovnem pokalu. Najboljša Slovenka je bila Urša Bogataj na petem mestu.

Bogatajeva je skočila 95,5 in 92,5 metra ter dobila 212,5 točke. Posebej finalni skok jo je popeljal precej naprej, v finalu je namreč pridobila kar šest mest, hkrati pa je izboljšala šesto mesto iz Sappora, kar je bila do zdaj njena najboljša uvrstitev sezone.

"Zelo sem vesela, da sta mi uspela dva dobra skoka, predvsem finalni je bil super. V Oberstdorfu sem si želela le najbolje zaključiti sezono. Včeraj mi to ni najbolje uspelo, sem pa zato danes toliko bolj vesela, ker nisem pričakovala takega rezultata. Danes nisem imela nobenega pritiska. Bila sem zbrana na to, kaj moram narediti in uspelo mi je narediti, kar sem imela za narediti. Ko sem v finalu dolgo časa stala na vodilnem mestu, je bil to dober občutek. Nisem vedela, da bom toliko časa tam stala, a očitno mi je uspel res dober skok," je dejala Bogatajeva po zadnji tekmi sezone.

Drugo mesto je pripadlo Avstrijski Danieli Iraschko-Stolz (238,8 točke), v drugi seriji je s 103 metri postavila daljavo dneva, tretje pa skupni zmagovalki svetovnega pokala Norvežanki Maren Lundby (231,0). V finalu so nastopile še štiri Slovenke. Ema Klinec je bila 13., Nika Križnar 15., Špela Rogelj 17. in Jerneja Brecl 20. Že v prvi seriji je izpadla Katra Komar, tekmo je končala na 38. mestu.

V skupni razvrstitvi je Lundbyjeva zbrala 1340 točk, sledili sta ji Althausova z 928 in Takanashijeva z 916. Najboljša Slovenka je Bogatajeva (386) na devetem mestu, tik za njo pa sta Nika Križnar (383) in Ema Klinec (381).

"Ena za drugo smo zelo vesele. Na koncu smo bile čisto skupaj in smo res vesele tega uspeha. Mislim, da smo tako še bolj povezane med seboj. Ne tekmujemo med sabo, vsaka želi narediti najboljši rezultat in to je to," je povedala Bogatajeva.

Glavni trener ženske reprezentance Stane Baloh ocene sezone še ni želel dati. "Celotne sezone zdaj ne bi ocenjeval. Sem že povedal, da smo merili višje, večkrat smo imeli tudi boljše uvrstitve v rokah, pa se nam ni izšlo. Ampak po sezoni bomo o tem govorili. Vem, da so punce sposobne boljših rezultatov, tudi več stopničk, ampak druge so bile skozi sezono premočne. Pogledali bomo, kaj moramo narediti za naslednjo sezono," je dejal Baloh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.