Šport > Zimski športi
19543 ogledov

Janus: Pričakoval sem to, tihi dogovor je bil ...

Planica 2018 Saša Despot
Goran Janus in Ljubo Jasnič sta našla skupni jezik.

V oddaji Odmevi na RTV SLO sta bila gosta bivši glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus in predsednik zbora za skoke pri Smučarski zvezi Slovenije Ljubo Jasnič.

peter prevc domen prevc planica Razkrito Šport Znan novi trener slovenskih skakalcev

Potem, ko je Jasnič v nedeljo prek medijev 'odstavil' Janusa, je tokrat zatrdil, da tovrstne izjave ni podal. "Te izjave (da mora Goran Janus oditi, op. a.) nisem rekel. Izjavo sem dal v luči tega, da je treba po sedmih letih stvari preučiti, morda poiskati svežo kri. Pri tem sem imel pred očmi vse, kar je Goran storil v preteklih letih."

Jasnič je zatrdil, da sta si z Janusom vseskozi zaupala. "Narobe ni bilo nič (...) Temelj najinega sodelovanja je zaupanje," je povedal Jasnič in potrdil, da bo šef stroke odslej Gorazd Bertoncelj, uradno bo funkcijo prevzel 1. maja.

peter prevc domen prevc planica Razkritje Šport S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

Goran Janus je potrdil, da med njima ni zamere. Pojasnil je, da je pričakoval slovo od mesta glavnega trenerja. "To potezo (s strani SZS, op. a.) sem pričakoval. Pred letošnjo sezono smo sklenili tihi dogovor, da je glavni cilj olimpijska kolajna. Ko so se stvari odvile, kot so se, sem vse skupaj pričakoval."

Po Janusovem mnenju ni prišlo do zasičenosti, čeprav so mu nekateri izkušenejši člani izbrane vrste, kot so Robert Kranjec, Jurij Tepeš in Peter Prevc, namenili javne kritike. "Nismo se naveličali eden drugega. Tekmovalci so imeli v olimpijski sezoni visoke cilje, javnost pa visoka pričakovanja. Zame je deseterica še vedno odličen rezultat. Glede Kranjca bi rekel to, da po poškodbi rabiš čas, morda leto, dve, da prideš nazaj v pravo formo."

Robert Kranjec Šport To Kranjec pričakuje od novega vodstva
Komentarjev 3
  • Jožef Koprivnikar 15:22 28.marec 2018.

    Nič ni govora zakaj je mogel Prevc menjat smuči, vrhunske rezultate pa so želi tisti ki imajo Slatner smuči.Očitno se nekdo močno spreneveda, lahko pa da je bil denar tisti ki kroji rezultate s smučmi ki jim niso odgovarjale.Zakaj menjava ...prikaži več znamke smuči in na čigavo zahtevo

  • tomaz 10:50 28.marec 2018.

    Ni pa povedal bistvenega...skakalci so bili navajeni na nagrade, ki so jih dobivali za prva mesta, sedaj ko teh nagrad ni, je pa razočaranje in iščejo izgovore v vsem, opremi, trenerjih in podobno, le pri sebi ne. Čeprav je zame ...prikaži več zame v tako hudi konkurenci vsaka uvrstitev med dobitnike točk uspeh, ne odobravam kritike nekaterih skakalcev na trenerje, ker takrat ko so bili na vrhuncu, so jih ravno ti tja tudi pripeljali..