Šport > Zimski športi
3848 ogledov

Znan novi trener slovenskih skakalcev

peter prevc domen prevc planica Brata Prevc sta zaradi slabe forme predčasno zapustila novoletno turnejo.
SZS je našla naslednika Gorana Janusa.

Novi glasvni trener slovenske skakalne reprezentance je Gorazd Bertoncelj, je za RTV SLO potrdil predsednik zbora za skoke pri Smučarski  zvezi Slovenije Ljubo Jasnič. 

peter prevc domen prevc planica Razkritje Šport S tem je Janus dokončno izgubil Prevčevo zaupanje

"Odločili smo se, da funkcijo športnega direktorja prevzame dosedanji trener Janus, Bertoncelj pa njegovo mesto glavnega trenerja," je za TV Slovenija povedal Jasnič. Bertoncelj se je že podpisal pod mladinske slovenske uspehe, tudi z dvema zlatima medaljama na moštvenih tekmah na svetovnih prvenstvih, Domen Prevc, Žiga Jelar, Timi Zajc in Tilen Bartol pa so iz mladinske vrste prišli v svetovni pokal. "Tudi Janus je tako začel delo, kar se je izkazalo za zelo dobro," je dodal Jasnič.

Sprva je bilo napovedano, da bo novo ime ekipe znano na sredini pozno dopoldanski novinarski konferenci.

Bertoncelj, v tej sezoni je bil ob Janusu že na novoletni turneji, je pred imenovanjem vodil mladinsko reprezentanco. Janus je zabeležil največje uspehe v slovenski skakalni zgodovini, v zadnjih dveh sezonah pa so bili izidi nekoliko slabši. V ožjem izboru za njegovega naslednika je bil tudi trener ekipe B Igor Medved.

Jasnič je na nekoliko neroden in nenavaden način že v nedeljo, 25. marca, v novinarskem središču po finalu letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici nakazal na skorajšnje spremembe v vrhu skakalne reprezentance, hkrati pa je le nekaj deset metrov stran stal Janus in drugi skupini novinarjev med drugim povedal: "Čakajo nas pogovori in analize, pogodbo s SZS pa imam do leta 2020. Čutim, da imam dovolj energije in sem tudi še dovolj mlad."

"Do menjav mora priti po osmih letih. Normalno je, da se ljudje naveličajo, pa to z vsem priznanjem za vse, kar je bilo narejeno v zadnjih letih," je v nedeljo napovedal Jasnič in nakazal željo zveze, da bi Janus ostal z ekipo v kakšni drugi vlogi.

Ob tem je menil, da nikakor ne gre spregledati dosežkov 47-letnega strokovnjaka, ki je slovensko reprezentanco prevzel v času, ko ni redno dosegala točk v svetovnem pokalu in jo popeljal med najboljše reprezentance v svetovnem pokalu. "Goran je pustil svoj pečat, ta pečat bo ostal. Zadnji dve leti sta bili nekoliko slabši, ampak zato njegovi dosežki ne izgubljajo svojega sijaja."

Goran Janus Jutri dan D Šport Dva kandidata za Janusovega naslednika
Komentarjev 2
Sorodne novice