Odvzeti še dve kolajni iz Sočija

Foto: EPA Maksim Vilegžanin
Še dve odličji iz olimpijskih iger v Sočiju sta izgubili lastnika.
Oglej si celoten članek

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je zaradi zlorabe prepovedanih sredstev na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014 odvzel še dve kolajni ruski reprezentanci. Brez odličij srebrnega leska je ostal smučarski tekač Maksim Vilegžanin, ki jih je tedaj osvojil v preizkušnjah na 50 km in v štafeti na 4 x 10 kilometrov.

Mok je poleg Vilegžanina kaznoval tudi njegove rojake Alekseja Petuhova, Jevgenijo Šapalovo in Julijo Ivanovo, ki pa na tekaških olimpijskih preizkušnjah na igrah ob Črnem morju niso posegli po kolajnah.

"Ni naključje" Bodo Gregorinovi vzeli kolajno iz Sočija?

Minuli teden sta doživljensko prepoved nastopanja zaradi uživanja prepovedanih substanc s strani Moka dobila tudi smučarski tekač Aleksander Legkov, ki je v Sočiju osvojil odličje najbolj leska v teku na 50 kilometrov in srebne kolajne na 4 x 10 kilometrov, in njegov rojak Jevgenij Belov. Slednji se na igrah ni uvrstil med dobitnike medalj, a bodo tudi njegove dosežke izbrisali.

"Vsi smo umazani" Nekdanji trener Gregorinove šokiran in jezen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.