Šport > Zimski športi
243 ogledov

Odvzeti še dve kolajni iz Sočija

Maksim Vilegžanin EPA
Še dve odličji iz olimpijskih iger v Sočiju sta izgubili lastnika.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je zaradi zlorabe prepovedanih sredstev na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014 odvzel še dve kolajni ruski reprezentanci. Brez odličij srebrnega leska je ostal smučarski tekač Maksim Vilegžanin, ki jih je tedaj osvojil v preizkušnjah na 50 km in v štafeti na 4 x 10 kilometrov.

Mok je poleg Vilegžanina kaznoval tudi njegove rojake Alekseja Petuhova, Jevgenijo Šapalovo in Julijo Ivanovo, ki pa na tekaških olimpijskih preizkušnjah na igrah ob Črnem morju niso posegli po kolajnah.

Teja Gregorin Soči 2014 "Ni naključje" Šport Bodo Gregorinovi vzeli kolajno iz Sočija?

Minuli teden sta doživljensko prepoved nastopanja zaradi uživanja prepovedanih substanc s strani Moka dobila tudi smučarski tekač Aleksander Legkov, ki je v Sočiju osvojil odličje najbolj leska v teku na 50 kilometrov in srebne kolajne na 4 x 10 kilometrov, in njegov rojak Jevgenij Belov. Slednji se na igrah ni uvrstil med dobitnike medalj, a bodo tudi njegove dosežke izbrisali.

Teja Gregorin Soči 2014 "Vsi smo umazani" Šport Nekdanji trener Gregorinove šokiran in jezen
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice