Šport > Zimski športi
398 ogledov

Olimpijskemu prvaku vzeli naslov

Aleksander Legkov
Smučarski tekač Aleksander Legkov je danes postal nekdanji olimpijski prvak.

Krovna olimpijska organizacija Mok je namreč Rusu Aleksandru Legkovu danes izrekla doživljenjsko prepoved nastopanja, obenem pa mu je zaradi dopinških kršitev tudi odvzela zlato medaljo iz Sočija 2014.

Kot je potrdil njun nemški odvetnik, so Legkovu in njegovemu rojaku Jevgeniju Belovu danes odvzeli oziroma izbrisali vse dosežke z olimpijskih iger 2014 ter jima prepovedali udeležbo na vseh naslednjih igrah.

Legkova, Belova in njune rojake Maksima Vilegžanina, Alekseja Petuhova, Julijo Ivanovo in Jevgenijo Šapovalovo so decembra lani začasno suspendirali zaradi izidov dopinških testov, pozneje so se pritožili na športno razsodišče Cas v Lozani, a niso bili uspešni.

Teja Gregorin Soči 2014 "Ni naključje" Šport Bodo Gregorinovi vzeli kolajno iz Sočija?

"Doživljenjsko so jima prepovedali nastope na olimpijskih igrah, prepoved začne veljati na igrah v Pyeongchangu naslednje leto," je še dodal odvetnik in dodal, da prepoved velja le za olimpijske igre, medtem ko naj bi na tekmah pod okriljem Mednarodne smučarske zveze Fis vendarle še lahko nastopala.

Legkov je na domačih OI v Sočiju 2014 zmagal na 50 kilometrov, bil pa je tudi član štafete 4x10 kilometrov, ki je bila srebrna. Jevgenij Belov se na igrah ni uvrstil med dobitnike medalj, a bodo tudi njegove dosežke izbrisali.

teja gregorin Doping Šport Če ji dokažejo jemanje, ostane brez službe
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice