Đoković navija za Hrvate, predsednik Srbije niti slučajno

Foto: Epa Novak Đoković
Šport povezuje, politika ne. Srb Novak Đoković bo v polfinalu svetovnega prvenstva navijal za Hrvaško.
Oglej si celoten članek

"Navijal bom za Hrvaško. Upam, da osvojijo naslov," je v Wimbledonu povedal srbski tenisač Novak Đoković. Na instagramu pa je pustil sporočilo Luki Modriću: "Bravo, mojster! Vsaka čast! Do konca!" Modrić je odgovoril z besedami: "Hvala, legenda."

Istočasno kot SP Ne v Wimbledonu ne v Stožicah ne bodo prestavili tekme

Medtem pa nad zmago Hrvaške v četrtfinalu nad Rusijo ni bil niti najmanj navdušen predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Med potekom sobotne tekme je navijal za Rusijo ter je stišal ton na televizorju, ker je bil nezadovoljen z navijanjem srbskih komentatorjev za hrvaško reprezentanco. Na hrvaških spletnih portalih so odgovorili z navijaško pesmijo, "naj trpi, tisti ki ga moti, Hrvaška je prvak sveta" ("Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta").

Polfinale Hrvati množično v Rusijo in to za celo premoženje

V Srbiji so danes Đokovića številni že oklicali za izdajalca. Sam pa je takole pojasnil, zakaj bo navijal za Hrvaško: "Šport govori univerzalni jezik, briše meje med ljudmi, presega rasne razlike, varske razlike. In to je tisto, kar ljudi privlači v športu. Zato ljudje vseh generacij, še posebej pa mladi, gledajo športnike kot idole." Dodaja, da je v športu zelo pomemben "fair play". "Spoštuj nasprotnika in daj svoj maksimum. Mi smo ambasadorji tolerance."

Finale SP Če bi igrala Francija, bi predal finale Wimbledona

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.