Okužba v ekipi Slovencev

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Še dva kolesarja zaradi virusa ne bosta končala dirke.
Oglej si celoten članek

Kolesarska dirka Tour de France je danes oznanila 13. in 14. primer covidne okužbe. Španec Imanol Erviti in Italijan Damiano Caruso, član ekipe Bahrain Victorius, za katero dirkata tudi Slovenca Matej Mohorič in Jan Tratnik, danes zaradi pozitivnih testov ne bosta začela 18. etape do Hautacama.

Boj za rumeno majico Zato Slovenec na Touru stavi na Vingegaarda

Kot so danes sporočili iz taborov obeh ekip, Movistar in Bahrain Victorious, imata Erviti in Caruso, ki se na francoski pentlji nista borila za vidnejšo uvrstitev, ob okužbi le blage simptome.

Zadnjič v gorah Pogačar zagrozil Vingegaardu: "Bomo videli ..."

Štirikratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Christopher Froome je moral danes 109. francosko pentljo predčasno končati. Razlog je pozitiven test na covid-19, je Britanec razkril v videoposnetku na družbenih omrežjih.

"Test je pokazal, da sem se okužil s covidom-19. Zelo sem razočaran, da letos ne bom mogel prikolesariti v Pariz in končati Toura. Zame je bila to res posebna dirka, saj sem končno našel 'prave noge'," je dejal britanski zvezdnik pred startom 18. etape.

Prejšnji teden je 12. etapo na Alpe d'Huez končal na tretjem mestu, kar je njegov najboljši dosežek po grozljivem padcu leta 2019.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.