Olimpija med tekmo dobila obvestilo o okuženem igralcu

Foto: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Jurica Golemac
Obe slovenski ekipi v samoizolaciji.
Oglej si celoten članek

Med nedeljsko košarkarsko tekmo lige Aba v Stožicah je Cedevita Olimpija dobila sporočilo, da je bil eden od njenih igralcev pozitiven na testu za novi koronavirus. Košarkar nima znakov bolezni, tako Cedevita Olimpija kot Krka pa bosta naslednjih 24 ur preživeli v samoizolaciji.

Cedevita Olimpija mora po pravilih evropskega pokala testirati vse igralce tri dni pred vsako tekmo ter dan po tekmi. Uvodno preizkušnjo v evropskem pokalu je imela prejšnjo sredo, nova pa jo po razporedu čaka to sredo doma proti turški ekipi iz Burse. Po pravilniku evropskega pokala lahko ekipa nastopi, če ima manj kot tri okužene igralce.

Ekipi Cedevite Olimpije in Krke sta po zaključku tekme takoj zapustili dvorano in se odpravili v samoizolacijo, kjer bodo vsi deležniki tekme preživeli naslednjih 24 ur.

Liga ABA Olimpiji zmaga v slovenskem derbiju

"Med glavnim odmorom tekme med Cedevito Olimpijo in Krko smo prejeli informacijo, da je eden od igralcev našega članskega moštva pozitiven na covid-19. V tem tednu je ekipa prestala dva testiranja. Po povratku iz Pariza smo opravili prvi test, vsi rezultati pa so bili negativni. V nedeljo zjutraj smo znova po protokolu evropskega pokala opravili še eno testiranje, saj nas v sredo v Stožicah čaka tekma z Bursasporom. Igralec ne kaže nobenih simptomov bolezni," je za spletno stran kluba dejal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.