Osumljenca danes na sodišču

Foto: Epa doping
Po letu in pol je zadeva prišla na sodišče.
Oglej si celoten članek

Na mariborskem sodišču se bosta danes o krivdi izrekla atletski trener Igor Šalamun in nekdanji zdravstveni delavec na pljučnem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Boris Špes, ki jima obtožnica očita neupravičeno proizvodnjo in promet z nedovoljenimi snovmi v športu.

Mednarodno odmevna dopinška afera je izbruhnila aprila lani, ko so kriminalisti oba pridržali, nato sta bila najprej priprta, do konca letošnjega februarja pa sta bila v hišnem priporu.

Oba obtožena je najprej na zaslišanju pred avstrijsko protidopinško komisijo obremenila hrvaška atletinja Danijela Kuna, ki je leta 2017 zmagala na maratonu v avstrijskem Linzu, nato pa padla na dopinškem testu. Enako je povedala tudi na zaslišanju s strani slovenskih sodnih organov v Livnu.

Odziv na afero "Smo popolnoma v šoku"

Kriminalisti so sicer v preiskavi, ki je potekala tudi s pomočjo prikritih preiskovalnih ukrepov s sodelovanjem tajnih delavcev, našli prepovedano snov darbepoetin, pozneje pa še druge nedovoljene snovi v športu. Čeprav so sumili, da je Špes, ki je medtem službo že izgubil, zdravila za prodajo na črnem trgu kradel iz bolnišnice, izredni strokovni nadzor v UKC Maribor ni razkril nepravilnosti v ravnanju z zdravili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.