Šport
171 ogledov

Osumljenca danes na sodišču

doping Epa
Po letu in pol je zadeva prišla na sodišče.

Na mariborskem sodišču se bosta danes o krivdi izrekla atletski trener Igor Šalamun in nekdanji zdravstveni delavec na pljučnem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor Boris Špes, ki jima obtožnica očita neupravičeno proizvodnjo in promet z nedovoljenimi snovmi v športu.

Mednarodno odmevna dopinška afera je izbruhnila aprila lani, ko so kriminalisti oba pridržali, nato sta bila najprej priprta, do konca letošnjega februarja pa sta bila v hišnem priporu.

Oba obtožena je najprej na zaslišanju pred avstrijsko protidopinško komisijo obremenila hrvaška atletinja Danijela Kuna, ki je leta 2017 zmagala na maratonu v avstrijskem Linzu, nato pa padla na dopinškem testu. Enako je povedala tudi na zaslišanju s strani slovenskih sodnih organov v Livnu.

Doping Odziv na afero Šport "Smo popolnoma v šoku"

Kriminalisti so sicer v preiskavi, ki je potekala tudi s pomočjo prikritih preiskovalnih ukrepov s sodelovanjem tajnih delavcev, našli prepovedano snov darbepoetin, pozneje pa še druge nedovoljene snovi v športu. Čeprav so sumili, da je Špes, ki je medtem službo že izgubil, zdravila za prodajo na črnem trgu kradel iz bolnišnice, izredni strokovni nadzor v UKC Maribor ni razkril nepravilnosti v ravnanju z zdravili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.